Bayern podruhé v řadě už nezaváhal, ale slaboučkému Unionu vstřelil jediný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern podruhé v řadě už nezaváhal, ale slaboučkému Unionu vstřelil jediný gól

Bayern o výhře rozhodl ve druhém poločase.
Bayern o výhře rozhodl ve druhém poločase.AFP
Hráči Bayernu v dohrávaném klání 13. kola Bundesligy, jež bylo přeloženo kvůli sněhové kalamitě, napravili zaváhání s Brémami a na vlastní půdě porazili Union Berlín 1:0. Velkou převahu domácích přetavil ve vítězný gól ihned po změně stran Raphaël Guerreiro (30), jenž na levém kraji obrany nahradil Alphonsa Daviese (23), za jehož zhoršenou formou média i sám kouč Thomas Tuchel hledali jednání s Realem Madrid o případném přestupu. Alex Král (25), kterého přímo z ochozů sledoval i nový reprezentační trenér Ivan Hašek, odehrál 78 minut, avšak do děje zápasu se významněji nezapsal.

Bayern – Union 1:0

V duelu s mnichovským gigantem tahali svěřenci Nenada Bjelici od úvodních minut za kratší konec. První, kdo mohl zužitkovat silný tlak domácích, byl Matthijs de Ligt, jeho hlavičkový pokus ale pohotově vytěsnil Frederik Rönnow. Následně vyslal přízemní dělovku zpoza vápna Kingsley Coman, gólman se ovšem opět vytáhl.

Ve 22. minutě si 27letý Francouz naběhl na přízemní přihrávku na hranu malého vápna, jeho zakončení ale směřovalo těsně vedle bližší tyče. Závěrečnou šanci úvodního dějství si připsal Jamal Musiala, proti jeho dorážce však napravil svoje předcházející zaváhání Rönnow. První poločas, který statisticky jasně opanovali hráči Bayernu, tak gól nenabídl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran však Mnichovští předvedli bleskový start. Bezprostředně po rozehrávce napálil Harry Kane z vápna pouze tyč, následně se však k odraženému míči dostal Guerreiro, který napnul síť za Rönnowovými zády. Krátce nato ohrozil branku hostů přímo z rohového kopu Joshua Kimmich, zakroucený balon však gólman stihl vyrazit. Záhy si druhou branku utkání připsal Kane, avšak jeho gól odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu, kterým se provinil přihrávající Sané.

Horké chvíle pro Bayern přišly v 72. minutě, kdy nejdříve po podezřelém kontaktu spadl ve vápně Kevin Behrens, útočnou akci ale nebezpečně zakončil z bezprostřední blízkosti Jérome Roussillon, Manuel Neuer si však se střelou poradil, a Mnichovští si tak těsné vedení pohlídali.

Tabulka Bundesligy