Bayern překvapivě ztratil, favorit odevzdal po porážce 0:1 všechny body Brémám

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern překvapivě ztratil, favorit odevzdal po porážce 0:1 všechny body Brémám

Bayern nedal doma ani gól a padl.
Bayern nedal doma ani gól a padl.AFP
Brémy v 18. kole Bundesligy šokovaly zaplněnou Allianz Arenu, když si z trávníku Bayernu Mnichov odvezly vítězství 1:0. Werder si připsal tříbodový zisk ze vzájemného utkání poprvé od roku 2008, za což mohl vděčit především aktivnímu výkonu, který korunoval zásah bývalého hráče aktuálně vedoucího celku tabulky Leverkusenu Mitchella Weisera (29). Ve druhém utkání Mönchengladbach prohrál na svém hřišti s Augsburgem 1:2.

Bayern – Brémy 0:1

Duel na začátku na chvíli přerušily čokoládové mince v pokutovém území Manuela Neuera, které tam v rámci protestu proti fotbalové asociaci naházel domácí kotel. Chvíli nato musel brankář Mnichovských předvést takřka nadlidský zákrok, když tečovanou střelu Weisera fantasticky vytáhl na roh.

Neuer sice o pár minut později inkasoval, trefa Justina Njinmaha ze samostatného úniku ale po přezkumu u videa kvůli předcházejícímu faulu neplatila. Po necelé půlhodině hry se na druhé straně ukázal Michael Zetterer, jenž za svá záda nepustil pokus Dayota Upamecana z bezprostřední blízkosti.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Co se hráčům v černých dresech nepovedlo před pauzou, to dotáhli krátce před hodinou hry. Weiser na pravé straně vápna vymotal Alphonsa Daviese, hodil si míč na levačku a nechytatelnou ranou pod břevno překonal Neuera. Bayernu pak nezbývalo nic jiného, než přeřadit na vyšší rychlostní stupeň. První šanci gólově reagovat měl Harry Kane, anglický kanonýr ale přetažený centr zasáhl ve velkém záklonu a branku netrefil.

Chvíli nato z hranice šestnáctky pěkně vypálil Sané, jenže jeho pokus mířící na zadní tyč zpacifikoval Zetterer. Dvě velké příležitosti ke srovnání měl i střídající Mathys Tel, napoprvé jej nicméně skvěle vychytal Zetterer a napodruhé Francouz těsně minul.

Mönchengladbach – Augsburg 1:2

Hosté začali na hřišti Borussie velmi aktivně. Už v 10. minutě Moritz Nicolas vyrážel soupeřovu střelu přímo proti noze Ermedina Demiroviče, jenž ale před odkrytou bránou napálil jen stojícího obránce. Záhy nebezpečně hlavičkoval Rubén Vargas, na jehož pokus si však skákající Nicolas počíhal.

Domácí nápor soupeře ustáli a ve 26. minutě sami udeřili. Ve skrumáži po rohovém kopu se nejlépe zorientoval útočník Siebatcheu, který dotlačil míč za brankovou čáru. Po odehrané půlhodině mohl zvýšit náskok Alassane Pléa, jeho rána ale přeletěla břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vstup do poločasu měli i po změně stran lepší hosté a tentokrát z něj vytěžili i gól. Na centr z pravé strany si našel cestu Phillip Tietz, jenž přesnou hlavičkou vyrovnal. Domácí inkasovaná branka neprobrala a po chvíli museli dokonce přihlížet další radosti Augsburgu. V 51. minutě totiž Vargas nahrál do vápna nabíhajícímu Engelsovi, který zcela osamocený nedal střelou k tyči Nicolasovi šanci.

Borussia se poté do šancí propracovávala jen obtížně. Chvíli nepozornosti obránců mohl využít hlavičkující Franck Honorat, balon ale poslal pouze doprostřed brány. Další příležitost už hosté nenabídli a dovedli zápas do zdárného konce.

Tabulka Bundesligy