Bayern se vrátil do čela Bundesligy, Wolfsburg hladce přehrál Mohuč

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern se vrátil do čela Bundesligy, Wolfsburg hladce přehrál Mohuč
Aktualizováno
Serge Gnabry se stal střelcem vítězné branky.
Serge Gnabry se stal střelcem vítězné branky.AFP
Bayern ve 30. kole Bundesligy porazil Hertu na vlastním stadionu 2:0. Vítězství se nerodilo jednoduše, protože skvěle bránící Hertha vzdorovala mnichovskému velkoklubu více jak hodinu. V 69. minutě si však na centr naběhl aktivní Serge Gnabry (27), jenž přesnou rybičkou rozhodl o posunu bavorského giganta zpět na první místo tabulky. Těsný náskok úřadujícího mistra navíc ještě pojistil Kingsley Coman (26). Fotbalisté Wolfsburgu porazili Mohuč 3:0.

Bayern – Hertha 2:0

To, že chce Bayern napravit zaváhání z minulého kola a znovu usednout na vrchol Bundesligy, bylo jasně vidět už od prvních minut. Nedával soupeři oddechnout a zpravidla se hrálo pouze na polovině Herty. Ani po půlhodině hry se však domácí nedokázali probojovat přes obrannou hráz Herty.

Až pět minut před koncem poločasu se Gnabry dostal do dobré příležitosti, když se k němu pár metrů před soupeřovou brankou dostal odražený míč. Gnabry promptně vystřelil, ovšem jeho střelu vyrazil pohotovým zákrokem brankář Oliver Christensen.

Takhle se v utkání pohyboval Gnabry.
Takhle se v utkání pohyboval Gnabry.Opta by Stats Perform

Ani ve druhém poločase se hra nezměnila. Bavorský celek se opětovně usídlil na polovině soupeře, kde se snažil dotlačit míč za brankovou čáru. To se ovšem podařilo až v 69. minutě, když si aktivně hrající Gnabry naběhl na přesný centr, který adresoval Joshua Kimmich. Následnou rybičkou pak usměrnil míč do pravého dolního rohu branky.

Bayern v aktivitě nepolevil a nadále dusil obranu Herty. O 10 minut později pak napodruhé kapituloval jinak skvěle chytající Christensen. Coman si náramně zpracoval dlouhý centr znovu od Kimmicha a poté pohotově vystřelil do oblíbeného pravého dolního rohu, čímž upravil na konečných 2:0.

Wolfsburg – Mohuč 3:0

Domácí tentokrát otevřeli skóre ještě rychleji než při kanonádě v minulém kole. Už v 5. minutě se po fantastické přihrávce Mattiase Svanberga ocitl na konci povedené akce Jonas Wind, jenž šikovně přehodil gólmana. Domácí pokračovali v ofenzivním snažení i nadále, za což byli brzy odměněni druhou trefou. Centr Patricka Wimmera usměrnil nechytatelně hlavou do sítě Sebastiaan Bornauw.

Gólové představení zelených pokračovalo ve 28. minutě, kdy se znovu prosadil Wind. Dánský útočník využil skvělé práce Ridleho Bakua a z ostrého úhlu doklepl míč do odkryté brány. Mohuč se k jediné výrazné šanci dostala až v závěru poločasu, kdy Karima Onisiwa zakončujícího z bezprostřední blízkosti vychytal Koen Casteels.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport

Opatrný začátek druhého dějství rozčísl v 55. minutě Aarón Martín. Španělský obránce napřáhl zpoza vápna z voleje a jen těsně minul pravou tyč domácí brány. Jinak se však hrálo v podstatně nižším tempu než před přestávkou a dlouho nebyly k vidění další šance ani na jedné straně. Až v závěrečné dvacetiminutovce málem zvýšil náskok svěřenců Nika Kovače Wimmer, který ovšem samostatný únik nezakončil přesně.