Tuchel po další prohře: Body nám propadají mezi prsty jako písek. Vypadáme vyčerpaně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tuchel po další prohře: Body nám propadají mezi prsty jako písek. Vypadáme vyčerpaně
Tuchel po posledním neúspěchu svého týmu prohlásil, že je "bezradný".
Tuchel po posledním neúspěchu svého týmu prohlásil, že je "bezradný".
AFP
Konec v Evropě, domácím poháru a navrch i ztráta vedení v Bundeslize. Bayern Mnichov neprožívá vůbec ideální časy. Manažer Bavořanů Thomas Tuchel (49) prohlásil, že je "bezradný" a nemá "žádné vysvětlení" pro sobotní porážku 3:1 v Mohuči.

Mohuč – Bayern 3:1

Bayern měl po prvním gólu Sadia Maného zápas pod kontrolou. Ani Senegalcův první gól od října a poločasové vedení 1:0 však Bavořanům nestačilo. Tři inkasované branky během 14 minut všechno změnily.

Další ztráta dala Borussii Dortmund šanci jít na první místo a BVB ji dokonale využilo, když později v sobotu rozstřílelo Eintracht Frankfurt 4:0.

Zmatený Tuchel prohlásil, že jeho týmu "chyběla energie, aby se dokázal po neúspěchu odrazit".

"Vypadáme jako tým, který v této sezoně odehrál už 80 zápasů. Vypadáme vyčerpaně. Nejsme ve stavu, abychom hráli bez chyb,řekl po dalším krachu Bayernu Tuchel a vzápětí dodal: "Ztrácíme řád, ztrácíme přehled. Byli jsme nemilosrdně potrestáni."

Lucemburský záložník Mohuče Leandro Barreiro (2. L) střílí gól na 2:1 za švýcarského brankáře Bayernu Mnichov Yanna Sommera.
AFP

"Nejsme v pozici, kdy bychom mohli bojovat, ukázat potřebnou energii a předvést reakci. Body nám propadají mezi prsty jako písek," dodal zklamaný kouč.

Po porážce se pozornost opět upřela na rozhodnutí vedení Bayernu vyhodit Juliana Nagelsmanna a nahradit ho koncem března právě Tuchelem.

Od svého nástupu Tuchel vypadl z Ligy mistrů s Manchesterem City, v německém poháru neuspěl s Freiburgem, přičemž ze sedmi zápasů ve všech soutěžích vyhrál jen dvakrát.

Generální ředitel Bayernu Oliver Kahn se po zápase za Tuchela postavil s tím, že "je poslední, o kom bychom měli diskutovat".

Nizozemský obránce Bayernu Mnichov Matthijs de Ligt reaguje po porážce.
AFP

"Dělá se svým trenérským týmem všechno pro to, aby kluci po taktické i psychologické stránce pochopili, že má cenu bojovat o německý (ligový) titul," vysvětloval po zápase legendární brankář.

Tuchel však po zápase nesdílel Kahnovo hodnocení a řekl, že za špatnou formu týmu může on. "Já jsem vždycky zodpovědný. Bez ohledu na to, co se děje. Budeme to společně analyzovat. Ve druhé polovině sezony jsme ztratili extrémní množství bodů."

Tuchel prohlásil, že před střetnutím s Herthou Berlín, která se představí příští neděli v Allianz Areně, dá svému týmu tři dny volna.