Bayern za tónů Beckenbauerovy písně zdolal Hoffenheim, dvakrát pálil Musiala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern za tónů Beckenbauerovy písně zdolal Hoffenheim, dvakrát pálil Musiala

Jamal Musiala se proti Hoffenheimu prosadil dvakrát.
Jamal Musiala se proti Hoffenheimu prosadil dvakrát.AFP
Bayern uctil v 17. kole Bundesligy památku Franze Beckenbauera (†78) vítězstvím, když v Allianz Areně porazili Hoffenheim 3:0. Po každém z gólů Bavorů se stadionem linula píseň Gute Freunde kann niemand trennen, kterou sám nedávno zesnulý legendární obránce mnichovského celku nazpíval v roce 1966. Poprvé zněla Allianz Arenou v 18. minutě, kdy se rána Jamala Musialy odrazila od tyče do sítě. Následné dominanci domácích nezamezil ani Pavel Kadeřábek, který odehrál celý zápas.

Bayern – Hoffenheim 3:0

Úvodní nebezpečnější šance aktivních Bavorů přišla v 18. minutě, a hned z toho byl první gól utkání. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu si v pokutovém území převzal míč Musiala a tvrdou křižnou ranou z velkého úhlu jej o levou tyč poslal do sítě. Po půlhodině hry mohl Hoffenheim inkasovat podruhé. Velkou chybu v rozehrávce udělal Wout Weghorst, Mnichovští ovšem finální akci překombinovali a pokus Raphaëla Guerreira zlikvidoval Oliver Baumann.

Druhý poločas odstartoval neuznaný gól Leroye Saného po ofsajdu Harryho Kanea. Jen o pár chvil později přidal málem svou druhou trefu Musiala, tentokrát však namířil tvrdou ránu do tyče. Blýsknout se musel poprvé v zápase i Manuel Neuer, který nastoupil do 500. soutěžního duelu v barvách Die Roten. Nejprve po hodině hry skvělým reflexivním zákrokem vyrazil hlavičku z bezprostřední blízkosti od Maximiliana Beiera a poté zneškodnil i stoprocentní šanci Andreje Kramariče.

Bláznivou pětiminutovku ze strany hostů zakončil opět Beier, jenž v další tutové příležitosti nastřelil břevno. Neproměněných šancí nakonec modrobílí litovali, jelikož se v 70. minutě znovu prosadil Musiala. Stejně jako u první trefy mu asistoval Sané, který mladou hvězdu našel přesně na hranici malého vápna, odkud dvacetiletý Němec doklepl balon do odkryté sítě. Bayern si i díky druhé žluté kartě pro Grischu Prömela vedení v 91. minutě pojistil brankou Kanea.

Tabulka Bundesligy