Brémy po 18 letech vyhrály v Kolíně, jediný gól dal Njinmah, čisté konto udržel Zetterer

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brémy po 18 letech vyhrály v Kolíně, jediný gól dal Njinmah, čisté konto udržel Zetterer

Utkání rozhodla jediná branka.
Utkání rozhodla jediná branka.AFP
Fotbalisté Brém porazili v předehrávce 22. kola Bundesligy domácí Kolín nad Rýnem 1:0. Diváci přítomní na stadionu se těšili na podobnou kanonádu jako v lednu roku 2023, kdy Jiří Pavlenka (31) v brance Werderu lovil míč ze sítě hned sedmkrát. Český reprezentant tentokrát i kvůli zranění prstu v sestavě nefiguroval a jeho náhradník Michael Zetterer (28) si vedl o poznání lépe, byť hned dvakrát mu zásadně vypomohl kapitán Marco Friedl (25). Kromě úspěšného obranného snažení se nakonec z pohledu hostů ujala i jedna ofenzivní akce, když o jejich první výhře na tomto stadionu od roku 2005 rozhodl Justin Njinmah (23).

Kolín n. R. – Brémy 0:1

Otěže opticky velmi vyrovnaného utkání postupem času přebrali v první půli domácí. Nápaditou kombinaci okolo vápna zakončoval ve 30. minutě Florian Kainz, Rakušanův sebevědomý volej ale vylétl vysoko nad bránu.

O něco přesněji poté mířil Jan Thielmann, ani proti jeho pokusu zpoza vápna však nakonec Zetterer nemusel zasahovat.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Stejně tomu bylo i krátce po změně stran, kdy se v bezprostřední blízkosti brány nebezpečně otáčel Eric Martel, nicméně do jeho střely se skvěle vložil Friedl. Tempo zápasu následně zbrzdily pro německou Bundesligu typické protesty fanoušků, kteří inovovali své nápady a kromě míčků různých typů sáhli i po autíčkách na dálkové ovládání.

Baterky pak jako by chyběly celé defenzivě domácích v čele s gólmanem Marvinem Schwäbem, jenž v 70. minutě podběhl centr zprava a dopřál střídajícímu Njinmahovi snadný gól. O chvíli později se z vyrovnání téměř radoval Sargis Adamyan, podruhé v zápase se ale do role zachránce Werderu vtělil kapitán Friedl a na poslední chvíli zamezil balonu překročit brankovou čáru.

Tabulka Bundesligy