Bayern zvládl ve druhé půli zlomit Mönchengladbach, Brémy těsně zvítězily v Mohuči

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern zvládl ve druhé půli zlomit Mönchengladbach, Brémy těsně zvítězily v Mohuči

Aktualizováno
Vítěznou trefu Bayernu obstaral v 70. minutě Harry Kane.
Vítěznou trefu Bayernu obstaral v 70. minutě Harry Kane.AFP
Mönchengladbach padl ve 20. kole Bundesligy na půdě Bayernu 1:3 a poprvé od ročníku 2016/2017 podlehl mnichovskému gigantovi v obou ligových duelech. Domácí začali velmi aktivně, nicméně po přesné střele Nica Elvediho (27) vedla Hříbata. Bavoři ještě do poločasu vyrovnali a v 70. minutě jim tři body zajistil Harry Kane (30). Anglický kanonýr zaznamenal již 24. trefu v nejvyšší německé soutěži. Werder Brémy znovu bez Jiřího Pavlenky (31) v bráně zvítězil na půdě Mohuče těsně 1:0.

Bayern – Mönchengladbach 3:1

V úvodu vyčníval ze všech nejvíce Leroy Sané, který stihl během prvních 10 minut zahodit dvě velké příležitosti. Nejprve se tvrdě opřel do odraženého míče na hranici vápna a orazítkoval břevno. Následně jej Thomas Müller našel šikovnou přihrávkou, po níž Sané překonal Moritze Nicolase, nicméně zamířil těsně vedle. Po půlhodině hry se o slovo přihlásila i Hříbata. Nejprve se Florian Neuhaus dostal k dorážce, kterou jeden z bránících hráčů vykopl před brankovou čárou.

Po další šanci už outsider vedl, když se Elvedi uvolnil a zamířil z první přesně k pravé tyči. Bayern se nevzdal a ještě do poločasu vyrovnal. Ve 45. minutě Müller šikovně prostrčil balon na mladého Aleksandara Pavloviče, jenž z úhlu prostřelil Nicolase.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po hodině hry z hranice vápna napřáhl Kane, a i když mířil přesně do levého dolního rohu, neuspěl, neboť Nicolas předvedl pohotový zákrok. V 70. minutě se již anglický snajpr radoval, když k němu propadl balon po špatném výběhu brankáře a hlavičkou jej poslal do sítě. Pojistku na vítězství bavorského celku přidal v závěru Matthijs de Light, když si nejlépe naběhl na centr z přímého kopu, jenž šikovně kopl Sané.

Bochum – Augsburg 1:1

I přes herní převahu a vedení, které skvělými nůžkami zařídil prvním gólem v ročníku Moritz Broschinski, obrana VfL v nastavení kapitulovala po penaltě Ermedina Demiroviče. Bavoři tak alespoň částečně vylepšili svou bilanci proti Bochumi, která je v předchozích šesti soutěžních zápasech hned čtyřikrát porazila. Celému duelu z lavičky hostů přihlížel i Tomáš Koubek.

Mohuč – Brémy 0:1

Hosté, v jejichž bráně znovu dostal před Pavlenkou přednost Michael Zetterer, rozhodli o tříbodovém zisku už ve druhé minutě, kdy se prosadil Marvin Ducksch. Pro dortmundského rodáka šlo o devátý přesný zásah v ročníku, kterým odsoudil domácí k 10. ligové porážce. Werder naopak zvítězil potřetí v řadě a v tabulce se přiblížil pohárovým příčkám.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Freiburg – Stuttgart 1:3

Domácí tým ztratil naději na zisk bodů v utkání už po katastrofálních 18 minutách, kdy šli nejdříve Švábové po gólech Denize Undava a Chrise Führicha do dvoubrankového vedení a následně se za tvrdý faul nechal vyloučit Merlin Röhl. Červení tak zastavili sérii tří venkovních porážek v řadě a upevnili si třetí příčku v tabulce, bádenský celek naopak padl doma v ligovém utkání poprvé od 16. září.

Kolín – Frankfurt 2:0

Kolín nad Rýnem přemohl favorizovaný Frankfurt a udělal významný krok směrem k záchraně. Kozli úspěšně odolávali výpadům hostujícího celku, který se v případě vítězství mohl posunout na pátou příčku tabulky. Po pauze ovšem přišlo zbytečné vyloučení Nielse Nkounkoua a přesilovku zvládli domácí promptně zužitkovat díky Faridovi Alidouovi, který je na hostování právě z kádru soupeře.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Kolín tak nad Frankfurtem v domácím ligovém klání vyzrál již ve třetím ročníku po sobě, přičemž z posledních 10 vzájemných duelů Orli vyhráli pouze jednou.

Tabulka Bundesligy