Mohuč na domácí sílu Stuttgartu recept nenašla. Hoffenheim při debutu Juráska remizoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mohuč na domácí sílu Stuttgartu recept nenašla. Hoffenheim při debutu Juráska remizoval

Stuttgart dosáhl na třetí ligovou výhru v řadě.
Stuttgart dosáhl na třetí ligovou výhru v řadě.AFP
Stuttgart si ve 21. kole Bundesligy poradil s Mohučí 3:1. Trápící se hosté odolávali dlouho i díky tomu, že sudí na několik minut přerušil hru kvůli pokračujícím protestům německých fanoušků proti tamní asociaci. V nastavení první půle však domácí dvakrát rychle po sobě udeřili i díky Pascalu Stenzelovi, jenž na obě branky asistoval. K domácí neporazitelnosti, která trvá už osm soutěžních klání, přispěl 14. trefou v ročníku Deniz Undav, čímž pomohl upevnit Švábům třetí místo v tabulce. Hoffenheim urval díky gólu Andreje Kramariče v nastavení remízu s Kolínem n. R., tou dobou už byl na hřišti 12 minut i David Jurásek, jenž si v dresu TSG odbyl premiéru. Pavel Kadeřábek odehrál 67 minut.

Stuttgart – Mohuč 3:1

Stuttgart po rychlém šoku, kdy hosté nastřelili tyč, převzal otěže hry. Po chvíli byl však zastaven, neboť sudí přerušil na několik minut hru kvůli fanouškům, kteří začali v rámci protestu na trávník házet předměty. Domácí se po pauze propracovali k výraznějšímu zakončení. Pumelice Atakana Karazora proletěla těsně vedle pravé tyče. Vypadalo to, že první půle skončí bez branek.

V nastavení ovšem zpoza malého vápna vypálil Maximilian Mittelstädt a rozradostnil fanoušky. Vzápětí po náběhu do šestnáctky udeřil po dobrém zpracování ranou z velké blízkosti Jamie Leweling, jehož přesným centrem našel Stenzel, který zaznamenal dvě asistence během necelých tří minut. Aktivní Leweling táhl Stuttgart za vítězstvím i ve druhé půli.

Stuttgart se k úvodnímu gólu prokombinoval přes celé hřiště.
Stuttgart se k úvodnímu gólu prokombinoval přes celé hřiště.Opta by Stats Perform

Po pár minut mohl navýšit vedení, když se procpal k odraženému balonu, ale Robin Zentner zachránil situaci rychlým přesunem k zemi. Navrátivší Guirassy o sobě dal vědět v 70. minutě, kdy se uvolnil a vypálil. Gólmana však nepřekonal. Pojistku přidal Undav, jehož projektil zpoza vápna zapadl přesně k tyči. Čestný zásah zaznamenali hosté v 76. minutě. Ludovic Ajorque se sice srazil se spoluhráčem, ani to mu ovšem nezabránilo, aby hlavou překonal Bredlowa.

Hoffenheim – Kolín n. R. 1:1

V první zajímavější šanci se ocitl Ihlas Bebou, jenže netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po skvělém presinku dostal dobrou přihrávku Wout Weghorst, střelu vytáhlého Nizozemce ovšem zlikvidoval Marvin Schwäbe. O jediný další náznak příležitosti hostů v první polovině se zasloužil mladý bek Max Finkgräfe, nicméně po jeho průniku přišla nepřesná finální přihrávka a Oliver Baumann zasahovat nemusel.

Ke konci poločasu měl další možnost skórovat Weghorst, tentokrát z otočky přestřelil. Ani v Hoffenheimu se utkání neobešlo bez protestu fanoušků, kteří na trávník krátce po přestávce házeli jablka v rámci protestu proti německé fotbalové asociaci. Zajímavou příležitost měl v 55. minutě Bebou, který se po parádní otočce trefil pouze do místa, kde byl připraven Schwäbe.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Největší šanci měl o necelých 10 minut později Robert Skov, ránu specialisty na standardní situace však jeden z obránců na poslední chvíli zablokoval. Diváci se nakonec gólu dočkali, a to po famózním přímém kopu Finkgräfeho, jenž si prošel akademií Dortmundu nebo Mönchengladbachu. Byl to pro něj vůbec první přesný zásah v Bundeslize. V nastaveném čase ale vyrovnal střídající Kramarič a body se dělily.

Tabulka Bundesligy