Čvančara poslal Šilhavému jasný vzkaz, pod výhru Mönchengladbachu se podepsal vítěznou trefou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Čvančara poslal Šilhavému jasný vzkaz, pod výhru Mönchengladbachu se podepsal vítěznou trefou
Tomáš Čvančara zapsal vítězný zásah.
Tomáš Čvančara zapsal vítězný zásah.AFP
Fotbalisté Mönchengladbachu porazili v 11. kole Bundesligy na vlastním hřišti Wolfsburg 4:0. Úvodní branku si připsal Tomáš Čvančara (23), který přitom chybí v aktuální nominaci na klíčová dvojutkání české reprezentace. Hostům, v jejichž dresu odehrál závěrečnou čtvrtinu duelu Václav Černý (26), tak nepomohl ani návrat kapitána Maximiliana Arnolda (29). Zkušený záložník naposledy v základní sestavě scházel, kvůli čemuž zelenobílí nastoupili poprvé v bundesligové historii bez jediného německého hráče. Vlci zároveň padli již v pátém venkovním střetnutí za sebou.

Mönchengladbach – Wolfsburg 4:0

Borussia se v úvodu zatáhla na obrannou polovinu a trpělivě čekala na svou příležitost. Ta přišla v 16. minutě po kombinaci na pravé straně hřiště. Franck Honorat naservíroval míč na hranu malého vápna a Čvančara jej usměrnil k levé tyči. Vzápětí mohl zvýšit vedení domácích Alassane Pléa, jehož obstřel zpoza vápna vyrazil Koen Casteels jen konečky prstů.

Hráči Wolfsburgu se postupem času osmělovali, ve 36. minutě se ocitl v dobré střelecké pozici Jonas Wind, bránu však netrefil. Závěr první půle patřil opět domácím, když Rocco Reitz vystihl nepřesnou rozehrávku gólmana a doručil balon do sítě.

Statistika utkání.
Statistika utkání.Opta by Stats Perform

Vlci zahrozili krátce po změně stran, když pálil zpoza vápna Aster Vranckx a Moritz Nicolas měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil alespoň na roh. Čvančara se znovu připomněl v 50. minutě, kdy si naběhl na pas za obranu, chyběla mu ovšem potřebná rychlost, a šance tak byla zažehnána hostující obranou. Na druhé straně držel gólmana Hříbat v permanenci především Wind, jenž vyslal na bránu hned dvě zajímavé pumelice, ani jednou však nedokázal dostatečně seštelovat mířidla.

Definitivní pojistku pro Borussii přidal v 64. minutě Honorat, který si našel odražený míč a ranou zpoza vápna prostřelil Casteelse. Francouzský útočník si tak připsal první bundesligový gól. Domácí neměli dost a na 4:0 zvyšoval utaženou střelou z hranice vápna Pléa.

Tak se dostal Čvančara ke gólu.
Tak se dostal Čvančara ke gólu.Opta by Stats Perform

Tabulka Bundesligy