Wolfsburg se s českým křídelníkem trefil do černého, přetahovaná s Brémami vítěze nenašla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Wolfsburg se s českým křídelníkem trefil do černého, přetahovaná s Brémami vítěze nenašla
Aktualizováno
Václav Černý se v Bundeslize poprvé gólově prosadil.
Václav Černý se v Bundeslize poprvé gólově prosadil.AFP
Wolfsburgu remizoval v 10. kole Bundesligy s Brémami 2:2. Jako první se už v úvodu střetnutí prosadil ve skvělé formě hrající Marvin Ducksch, Werder však těsné vedení neudržel, když vyrovnávací trefu zajistil Václav Černý. Český křídelník tak oslavil svůj první ligový start v základní sestavě od 23. září. Oba celky si totožný gólový průběh zopakovaly v opačném gardu po změně stran a z utkání si tak odnesly po bodu. Český brankář Jiří Pavlenka vinou zranění na trávníku opět scházel.

Wolfsburg – Brémy 2:2

Ducksch na další zápis do střelecké listiny dlouho nečekal, neboť již po sedmi minutách překonal Pavaa Pervana parádní ranou z přímého kopu. Defenziva Brém svého soupeře do blízkosti vlastní branky nepouštěla. Až v závěru úvodní dvacetiminutovky pálil z hranice vápna Černý, obrana Werderu ale pokus českého záložníka včas zablokovala. O chvíli později po Černého centru hlavičkoval Maxence Lacroix, ránu mířící na zadní tyč si však Michael Zetterer pohlídal.

Ve 31. minutě mohla být ztráta Vlků již dvougólová, jenže volej Romana Schmida skvělým zákrokem zastavil Pervan. Do šaten nakonec oba týmy zamířily za nerozhodného stavu, neboť Zetterera překonal přízemní střelou mezi nohy Černý. Zelenobíli mohli na povedený závěr úvodní půle navázat již krátce po návratu na trávník, z dalšího souboje s Černým ale vzešel Zetterer vítězně. Vedení zpátky na stranu hostů mohl vrátit Ducksch, hlavou však zamířil mimo. Mezi tři tyče se nevměstnala ani pumelice Oliviera Demana zpoza vápna.

Po hodině hry tak udeřili domácí, když míč v pokutovém území proskákal až k nehlídanému Kevinovi Paredesovi, jenž střelou zblízka dokonal obrat. Na trefu amerického útočníka ale Werder odpověděl již o chvíli později zásluhou přesné hlavičky Rafaela Borrého. Oba celky se následně zaměřily na obrannou činnost, a šancí tak výrazně ubylo. V 88. minutě zamířil Lacroix po druhé žluté kartě předčasně do sprch, hosté však přesilovku využít nedokázali.

Heidenheim – Stuttgart 2:0

Heidenheim předvedl v závěrečném klání 10. bundesligového kola velmi dobrý výkon, který vedl k nečekané výhře 2:0 nad Stuttgartem. Domácí celek inkasoval v předchozích čtyřech soutěžních střetnutích 12 branek, v prvním ligovém Bádensko-Württemberském derby po 23 letech však svou defenzivní hru výrazně zlepšil a navrch si vytvořil řadu vyložených příležitostí. Tu ze 70. minuty, ve které se objevil Jan Schöppner, navíc dokázal proměnit ve vítěznou branku. Celek ze Švábska tak po druhé ztrátě v řadě ztrácí na vedoucí Leverkusen již sedm bodů.

Tabulka Bundesligy