Dortmund se po ukázkové spolupráci útočného tandemu znovu naladil na gólovou vlnu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund se po ukázkové spolupráci útočného tandemu znovu naladil na gólovou vlnu

Donyell Malen dal dva góly Dortmundu.
Donyell Malen dal dva góly Dortmundu.AFP
Dortmund zvítězil ve 21. kole Bundesligy před vlastními fanoušky nad Freiburgem 3:0. Skóre otevřel v 16. minutě krásným gólem pod břevno Donyell Malen. Po několikaminutových protestech proti vstupu zahraničních investorů do německého fotbalu využil nizozemský rychlík dlouhého nastavení prvního poločasu a ještě před odchodem do kabin vedení zvýšil. Bývalý útočník PSV či Arsenalu ale nebyl jediný, kdo v zápase zazářil, jelikož obě přesné trefy mu naservíroval jeho ofenzivní kolega a zároveň střelec třetí branky Niclas Füllkrug.

Dortmund – Freiburg 3:0

O první zajímavé momenty se postaral nizozemský šikula Malen, jenž pohledným zakončením nůžkami prověřil gólmana Noaha Atubolua. O chvíli později se již nemýlil, když si ve vápně připravil balon na pravačku a vymetl šibenici. Další ranou pro Freiburg bylo zranění Manuela Guldeho, který se zařadil na marodku k dalším dvěma stoperům bádenského celku.

Poté fanoušci Borussie duel na několik minut přerušili, když na protest proti německé asociaci naházeli na trávník čokoládové mince a tenisáky. Zejména kvůli tomu se nastavovalo dlouhých 12 minut, v nichž si vzal po skvělé práci Füllkruga hlavní slovo opět Malen, na jehož křižnou střelu na vzdálenější tyč Atubolu nedosáhl.

Německý gólman s nigerijskými kořeny měl napilno i krátce po startu druhé půle, kdy jej pokusem zpoza vápna pořádně protáhl Jamie Bynoe-Gittens. Dortmund na trávníku dominoval a zanedlouho si Füllkrug vytvořil po svižné kombinaci další tutovku, kterou opět zažehnal reflexivním zákrokem Atubolu.

Brankář Freiburgu se stal jednoznačným hrdinou druhého dějství, protože se zaskvěl fantastickým skokem i proti hlavičce Marca Reuse. Při dělovce Iana Maatsena mu zase pomohla tyč. Hosté přežili řadu příležitostí BVB, přesto nakonec ještě jednou inkasovali, když přesně zamířil hlavičkující Füllkrug.

Tabulka Bundesligy