Fanoušci HSV slavili postup předčasně. Poprvé v historii si Bundesligu zahraje Heidenheim

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fanoušci HSV slavili postup předčasně. Poprvé v historii si Bundesligu zahraje Heidenheim
Heidenheim si německou nejvyšší soutěž zahraje poprvé v historii klubu.
Heidenheim si německou nejvyšší soutěž zahraje poprvé v historii klubu.AFP
Fotbalisté Heidenheimu si v příští sezoně poprvé v historii klubu zahrají v nejvyšší německé soutěži. Do Bundesligy postoupili díky vítězství 3:2 na hřišti sestupujícího týmu Jahn Regensburg v dramatickém zápasu posledního kola druhé ligy. Přímý postup unikl Hamburku, klub s bohatou historií se tak stejně jako v loňské sezoně zúčastní baráže.

Jahn Regensburg – Heidenheim 2:3

Heidenheim prohrával v utkání s celkem z Regensburgu už 0:2, ke klíčovému vítězství ale nakonec dokráčel po vlastním gólu soupeře, brance z penalty ve třetí nastavené minutě a vítězné trefě v deváté minutě po vypršení řádné hrací doby. O skóre navíc předstihl Darmstadt, který si zajistil automatický postup do Bundesligy už minulý týden, a stal se mistrem druhé německé ligy. Do té doby vedoucí celek soutěže nebodoval v souběžně hraném utkání na půdě Fürthu.

Trenér Frank Schmidt, který dovedl Heidenheim k vítězství ve druhé Bundeslize, je na lavičce týmu už od roku 2007 a zažil s ním i postupy ze čtvrté a třetí ligy.

Sandhausen – Hamburk 0:1

Velké zklamání zažili fanoušci HSV. Celek z Hamburku venku přehrál Sandhausen 1:0 a protože v danou chvíli to vypadalo, že uhájí druhou příčku, začali i jeho fanoušci slavit postup, a to tak, že vběhli na hřiště. HSV však po obratu Heidenheimu skončil o jediný bod až na třetí pozici a o postup se bude ještě muset poprat v baráži. V ní se ve dvou zápasech střetne se 16. týmem bundesligové tabulky Stuttgartem.

Loni HSV v báraži prohrál s Herthou Berlín. O návrat mezi německou elitu se marně snaží od premiérového sestupu v roce 2018.