Bayern bude pokračovat bez Kahna a Salihamidžiče

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Titul v posledním kole je nezachránil, Bayern se loučí s Kahnem a Salihamidžičem
Oliver Kahn nedorazil ani na oslavy titulu.
Oliver Kahn nedorazil ani na oslavy titulu.
Profimedia
Německý fotbalový klub Bayern Mnichov opouští jak generální ředitel Oliver Kahn (53), tak sportovní ředitel Hasan Salihamidžič (46). Krátce po sobotním zisku jedenáctého bundesligového titulu v řadě oznámil jejich odvolání prezident klubu Herbert Hainer.

Podle německých médií padlo rozhodnutí už v pátek, kdy Bayernu stále hrozilo, že ukončí sezonu bez zisku významné trofeje.

"Bylo pro nás velmi důležité, abychom toto oznámení učinili až po posledním ligovém zápase, protože jsme se chtěli stoprocentně soustředit na naše výkony na hřišti. Podařilo se nám to, tým se to dozvěděl až po výhře v Kolíně nad Rýnem," řekl Hainer agentuře DPA. Kahna nahradí bývalý finanční šéf Bayernu Jan-Christian Dreesen.

Bayern nakonec získal 11. titul v řadě.
Livesport

O tom, že kabina skutečně nic netušila, svědčí i slova Thomase Müllera, kterého se na to ptala média krátce po zisku titulu. "Nic jsem o tom nevěděl, teď to slyším poprvé," zdůraznil. Salihamidžič přijel do Kolína nad Rýnem a podpořil tým. Kahn na tribuně vidět nebyl. "Měl jsem v plánu přijet do Kolína nad Rýnem a pak samozřejmě s týmem oslavit titul, ale bylo mi to zakázáno," řekl bývalý brankář v krátké reakci na svůj skon.

Jeden z mála lidí, který o kroku vedení věděl byl trenér Thomas Tuchel a viditelně z toho nebyl nadšený. "Místo slavení máme další problém," citovala Tuchela agentura AP. "Věděl jsem o tom od pátku. Ti dva byli důvodem toho, že jsme se na tuto cestu vydali společně. Proto to teď musím zpracovat. Předpokládám ale, že na své cestě v Bayernu budu pokračovat," uvedl devětačtyřicetiletý Němec.