Bayern je znovu mistrem, Dortmund nezvládl tlak a pouze remizoval s Mohučí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern je znovu německým mistrem. Dortmund nezvládl tlak, jen remizoval s Mohučí
Aktualizováno
Bayern je znovu německým mistrem.
Bayern je znovu německým mistrem.
AFP
Mistrem německé Bundesligy pro ročník 2022/23 se stali fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří porazili Kolín nad Rýnem 2:1. Blíže k titulu měl přitom Dortmund, kterému stačilo přehrát Mohuč, na svém stadionu ale jen remizoval 2:2. Mnichované slaví pojedenácté za sebou. Nejvyšší soutěž opouští po jednom roce fotbalisté Schalke.

Bochum – Leverkusen 3:0

Bochum se díky výhře s definitivní platností představí v Bundeslize i v příští sezoně. Výrazně jí k tomu pomohl zkrat Amineho Adliho, kvůli němuž hosté hráli už od osmé minuty v oslabení. Toho domácí využili ke dvěma gólům už do přestávky, přičemž autorem vítězné trefy se stal Philipp Förster. Osud zápasu nezměnil ani Adam Hložek, který na trávník nastoupil v 78. minutě. Pád hostí na sedmou příčku nakonec odmítl Wolfsburg, jenž ztratil dobře rozehraný duel s poslední Herthou.

Statistiky utkání.
Livesport

Dortmund – Mohuč 2:2

Dortmund nezvládl v posledním kole Bundesligy dotáhnout do konce nadějné tažení za titulem a s Mohučí remizoval 2:2. V úvodní půlhodině prolomili defenzivu Borussie hlavičkami Andreas Hanche-Olsen a Karim Onisiwo, mezi obě branky navíc vměstnali domácí neproměněnou penaltu. Skóre se jim podařilo vyrovnat až v samém závěru zásluhou Niklase Süleho. Vítězství Bayernu v souběžně hraném duelu tak znamenalo, že mnichovský gigant oslaví již 11. titul v řadě.

Statistiky hráčů.
Livesport

Frankfurt – Freiburg 2:1

V souboji dvou obávaných kanonýrů měl po dlouhou dobu navrch Vincenzo Grifo, který poslal v první půli hosty do vedení. V 83. minutě si však svůj kousek slávy uzmul i francouzský ostrostřelec Randal Kolo Muani, na něhož navázal v závěrečném nastavení Junior Dina Ebimbe. Oči pro pláč zbyly hostům po závěrečném hvizdu, přišli totiž v ligovém finiši o svou první účast v Lize mistrů.

Kolín n. R. – Bayern 1:2

O vynikající vstup do utkání se postaral Kingsley Coman a na soupeřovo penaltové vyrovnání z 81. minuty odpověděl v samém závěru hvězdný mladík Jamal Musiala. Bavoři navíc s nadšením sledovali průběh zápasu v Dortmundu, kde Borussia senzačně ztratila body s Mohučí, a na poslední chvíli se tak opět protlačili na první příčku tabulky. Německou nejvyšší soutěž opanovali již pojedenácté v řadě.

Statistiky hráčů.
Livesport

Mönchengladbach – Augsburg 2:0

Klíčovou postavou duelu byl Jonas Hofmann, který v první půli brankou a asistencí rozhodl o plném bodovém zisku svého týmu. Definitivní konec nadějí hostů na úspěch v zápasu zhatil v nastavení úvodního dějství Robert Gumny, jenž obdržel první červenou kartu v profesionální hráčské kariéře. Jeho tým to ale nakonec mrzet nemuselo, neboť díky zaváhání Stuttgartu se soupeř, v jehož brance znovu nechyběl Tomáš Koubek, přece jen mezi německou elitou udržel.

Lipsko – Schalke 4:2

Domácí nasměrovaly k zisku třech bodů góly Konrada Laimera a Christophera Nkunka v první dvacetiminutovce utkání. Hosté sice dokázali vyrovnat, o jejich pádu do druhé ligy ovšem rozhodl v 83. minutě Yussuf Poulsen. Saský celek tak završil poměrně povedený ročník, v němž se umístil na bronzové příčce, která mu zaručila pátou účast v Lize mistrů v řadě. Naopak Horníci, při jejichž derniéře mezi německou elitou nastoupil v základní sestavě i Alex Král, opouští po roce nejvyšší soutěž.

Schalke po jedné sezoně sestupuje.
AFP

Stuttgart – Hoffenheim 1:1

Stuttgart se v posledním kole rozešel nerozhodně 1:1 s Hoffenheimem a díky výsledkům ze souběžně hraných zápasů se v tabulce propadl na pozici znamenající baráž o udržení v nejvyšší německé soutěži. Skóre utkání otevřel až v 75. minutě hostující Ihlas Bebou, domácím se však podařilo zásluhou Tiaga Tomáse o pouhých pět minut vyrovnat. Pavel Kadeřábek vinou zranění do hry nezasáhnul.

Union Berlín – Brémy 1:0

Berlín bral těsné vítězství 1:0 díky gólu Raniho Khediry. Tyto tři body svěřencům Urse Fischera zajistily premiérovou účast v základní skupině Ligy mistrů. Brémy, kterým už o nic nešlo, zase nebodovaly naplno pojedenácté z posledních 12 utkání. Český reprezentační brankář Jiří Pavlenka nastoupil v základní sestavě a odchytal celé utkání.

Unionu stačil jediný gól.
Opta by Stats Perform

Wolfsburg – Hertha 1:2

Wolfsburg prohrou definitivně přišel o možnou účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy, jelikož Frankfurt zvítězil v souběžně hraném utkání a předskočil jej v tabulce. Přestože měli Vlci zápas výborně rozehraný a po prvním dějství drželi jednobrankové vedení, po přestávce dvakrát inkasovali a o výhru přišli.

Tabulka Bundesligy.
Livesport