Guirassy a Führich řídili výhru nad Unionem, Stuttgart nahání Bayern na dvou frontách

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Guirassy a Führich řídili výhru nad Unionem, Stuttgart nahání Bayern na dvou frontách

Triumf Stuttgartu nad Unionem řídili Serhou Guirassy a Chris Führich.
Triumf Stuttgartu nad Unionem řídili Serhou Guirassy a Chris Führich.AFP
Stuttgart porazil v předehrávce 25. kola Bundesligy Union Berlín 2:0. Rozhodující trefu si připsal v 19. minutě Serhou Guirassy, který svým 21. gólem v sezoně stáhl v tabulce ligových kanonýrů manko na vedoucího Harryho Kanea na šest branek. Kromě střeleckého souboje těchto mužů dochází mezi Bayernem a Šváby k přetahované i v celém bundesligovém pelotonu, v němž se domácí přiblížili druhým Bavorům na jediný bod. Porážce Die Eisernen nezabránil ani Alex Král, jenž se dostal na trávník v 66. minutě.

Stuttgart – Union Berlín 2:0

První zahrozili hosté. Za nákopem za obranu vyrazil Yorbe Vertessen, tělem odstavil dotírajícího obránce a pohotově zakončil. Mířil však mimo. Vzápětí se do toho opřel také Stuttgart a několika pohlednými kombinacemi v úvodní desetiminutovce zamotal soupeřovým obráncům hlavy, žádnou z nich ale nedotáhl do gólové tečky.

Tu mohl na druhé straně napsat po chybě v domácí rozehrávce András Schäfer, jeho pohotový pokus nicméně zneškodnil Frederik Rönnow. Na tahu tak opět byl favorit duelu a v 19. minutě se konečně urodilo. Atakan Karazor povedenou kolmicí vysunul Guirassyho, jenž tvrdou ranou k zadní tyči otevřel skóre.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

I po návratu ze šaten působili živějším dojmem hráči v bílých dresech a v 65. minutě se jim podařilo svůj gólový polštář zdvojnásobit. Nepovedený odkop Unionu skončil u kopaček Chrise Führicha, jenž si potáhl míč do šestnáctky a nechytatelným obstřelem na zadní tyč zvýšil.

Už tak nevysoké šance hostů ještě srazil Schäfer, jenž několik minut po brance na 2:0 trefil spodkem kopačky koleno Joshi Vagnomana a předčasně zamířil do sprch. Sám postižený pak na prahu závěrečné desetiminutovky zkusil svou slabší levačkou pozornost Rönnowa, ten byl ovšem na jeho nepříjemný pokus připraven.

Tabulka Bundesligy