Bayern prodloužil smlouvu s Telem. Je důležitým základem pro budoucnost týmu, prohlásil Eberl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern prodloužil smlouvu s Telem. Je důležitým základem pro budoucnost týmu, prohlásil Eberl
Tel spojil svou budoucnost s Bayernem.
Tel spojil svou budoucnost s Bayernem.X @FCBayern
Bayern Mnichov si pojistil služby Mathyse Tela (18). Úřadující německý šampion s talentovaným útočníkem, jenž přitahoval zájem klubů z Anglie, prodloužil kontrakt až do roku 2029.

Tel dorazil do Mnichova v létě 2022 ze Stade Rennes, vzhledem ke konkurenci se ale výrazněji neprosadil, čemuž nepomohl ani příchod Harryho Kanea. Proto se začalo spekulovat o odchodu nadějného útočníka, jenž byl spojován zejména s kluby z Premier League, nakonec však došlo k obratu a prodloužení smlouvy do roku 2029 s Bayernem.

"Jsme rádi, že Mathys prodloužil smlouvu v Bayernu," uvedl sportovní ředitel Max Eberl pro klubové kanály. "Je důležitým základem pro budoucnost tohoto týmu. S ním už máme v kádru novou generaci Bayernu. Mathys přišel do Mnichova jako mladý hráč a už ve svých 18 letech získal mnoho důležitých zkušeností na nejvyšší úrovni," pochvaluje si funkcionář.

"Hodně to pro mě znamená. V Bayernu jsem se toho už mnoho naučil, a to jak na hřišti, tak mimo něj. Mnichov se pro mě a mou rodinu stal domovem a fanoušci jsou pro mě také velmi důležití. Bez nich bych nemohl být takovým hráčem, jakým jsem," řekl po podpisu nové smlouvy Tel.

Rodák ze Sarcelles po příchodu do Bayernu zasáhl do 59 soutěžních utkání s bilancí 13 gólů.