Kane zdolává jeden rekord za druhým. Stuttgart už je třetí, Kolín bodově dotáhl Union

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kane zdolává jeden rekord za druhým. Stuttgart už je třetí, Kolín bodově dotáhl Union

Harry Kane byl opět k nezastavení.
Harry Kane byl opět k nezastavení.AFP
Fotbalisté Bayernu Mnichov v rámci 11. kola Bundesligy na domácí půdě porazili Heidenheim 4:2, nicméně nováček nedal svou kůži lacino. Během druhého poločasu dokázal smazat dvoubrankové manko, domácí si ale nakonec vzali náskok zpátky. Dvěma góly se v utkání blýskl Harry Kane. Přímý souboj o třetí místo mezi Stuttgartem a Dortmundem zvládl nakonec lépe domácí celek, který slavil výhru 2:1. Potřetí za sebou nevyhrál od prvního triumfu v sezoně Kolín n. R. a po remíze 1:1 v Bochumi zůstává poslední, a to napříč tomu, že se bodově dotáhl na Union Berlín.

Bayern – Heidenheim 4:2

Domácí celek vstoupil do utkání dle očekávání aktivněji. Po několika nepřesných zakončeních vzal na sebe zodpovědnost ve 14. minutě Kane a naplnil pověst kanonýra. Ve vápně převzal míč od pronikajícího Leroye Saného, otočil se kolem obránce, a nechytatelně vypálil k pravé tyči.

Outsider se postupně vzpamatovával a několikrát vyrazil do útoku, jeho snahu však srážela přílišná zbrklost. V zakončení sice selhávali i Mnichovští, těm ale znovu vypomohl jejich nejlepší střelec. Kane si naskočil na rohový kop Saného a umístěnou hlavičkou nedal gólmanovi šanci.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by stats Perform

Totožná dvojice nahrávače a zakončovatele se o slovo přihlásila i po změně stran. Proti dalšímu pokusu anglického střelce po necelé hodině hry byl však již brankář Kevin Müller úspěšný. Následovala šílená pětiminutovka, když v 67. minutě Tim Kleindienst po tečovaném centru Erena Dinkciho snižoval a vzápětí Jan-Niklas Beste po zaváhání obrany obhájce titulu díky šťastnému odrazu vyrovnával.

Expresní reakce přišla z levačky Raphaëla Guerreira, který z druhé vlny dorazil neúspěšný pokus Erica Maxima Choupo-Motinga. Kamerunský útočník se nakonec také prosadil, když v 85. minutě hlavou pojistil tříbodový zisk týmu kouče Thomase Tuchela.

Harry Kane dosáhl mety 17 branek, což se dosud nikomu v úvodních 11 bundesligových duelech nepodařilo, a zároveň po odehrání necelé třetiny aktuálního ročníku překonal počin nejlepších střelců minulé sezony Niclase Füllkruga a Christophera Nkunkua.

Stuttgart – Dortmund 2:1

Už v 11. minutě domácí zahrávali penaltu po faulu Kobela. Gólman BVB totiž svou chybu napravil a vychytal náhradního exekutora Führicha. Stuttgart celou první půli dominoval, jenže přízemní pokus Enza Millota ani ránu z úhlu úplně volného Jamieho Lewelinga Kobel za svá záda nepustil.

Ve 36. minutě se tak ze své vůbec první střely v zápase ujal vedení Dortmund. Křižný pas Juliana Ryersona prošel až na zadní tyč, kde ho bez problémů doklepl do prázdné brány Niclas Füllkrug. V závěru úvodního dějství ovšem Schwaben překvapili soupeře rychlou akcí na dvě přihrávky, na jejímž konci byl skórující Deniz Undav.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Zběsilé tempo první půle po změně stran sice výrazně opadlo, přesto se ale v 54. minutě připomněl Führich, který tváří v tvář Kobelovi zaváhal a vůbec netrefil bránu. Ještě blíže přesnému zásahu byl po hodině hry Marcel Sabitzer.

Rakušanovu pohotovou ránu z voleje však zastavila levá tyč. V 83. minutě přišla velká chvíle střídajícího Guirassyho. Ten byl v šestnáctce faulován švýcarským gólmanem a vybojovaný pokutový kop bezpečně proměnil.

Augsburg – Hoffenheim 1:1

S první nebezpečnou situací přišli domácí už v 10. minutě, kdy po centru ze standardní situace zakončoval hlavou jen těsně vedle branky Rubén Vargas. V úvodních 20 minutách zápasu sledovali fanoušci velmi pohledný fotbal, jelikož si oba týmy vyměňovaly náznaky šancí.

Vše vyvrcholilo 23. minutou a gólem Weghorsta, který prokázal cit pro výběr místa a hlavou uklidil míč do branky. Do pauzy se už nikdo další neprosadil.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

V 53. minutě se domácí dočkali vyrovnání, když se fantastickou individuální akcí dostal k zakončení kapitán Demirovič, jehož střele do branky pomohla jemná teč obrany. Poté rozhodčí na několik minut přerušil hru pro nepokoje hostujících fanoušků na tribuně.

Když se hra zase rozběhla, měl v 82. minutě příležitost stát se hrdinou hostů znovu Demirovič. Ten po rohovém kopu vystřelil pod břevno, nicméně Oliver Baumann stihl zakročit. Ani devět nastavených minut nestačilo, aby celky převážily výhru na svou stranu.

Darmstadt – Mohuč 0:0

Darmstadt remizoval s Mohučí 0:0 a v přímém souboji týmů na hraně sestupového pásma si udržel vyšší pozici v tabulce. Na hostech nebylo znát zvýšené sebevědomí poté, co si v minulém klání vyšlápli na silné Lipsko, a na útočné polovině hřiště se výrazně trápili.

Totéž se však dalo říct o Die Lilien, v jejichž největší šanci pálil Oscar Vilhelmsson nad břevno. I kvůli tomu diváci čekali na první zakončení mezi tři tyče až do 88. minuty.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Bochum – Kolín n. R. 1:1

Na gólovou trefu Lukase Daschnera z první půle odpověděl někdejší juniorský reprezentant Německa Davie Selke. Modrobílí mohli ztráty litovat o to víc, protože byli aktivnějším celkem a zahodili několik dobrých příležitostí, které skvělými zákroky vychytal Marvin Schwäbe. Bochum však i přes zaváhání natáhla sérii bez prohry proti Kozlům již na čtyři zápasy.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Tabulka Bundesligy