Král si dal vlastní gól a Schalke je zpátky na dně. Stuttgart po roce a půl vyhrál venku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Král si dal vlastní gól a Schalke je zpátky na dně. Stuttgart po roce a půl vyhrál venku

Aktualizováno
Alex Král nebude na zápas s Hoffenheimem vzpomínat v dobrém.
Alex Král nebude na zápas s Hoffenheimem vzpomínat v dobrém.AFP
Vrchol 27. kola Bundesligy nenabídl řež o titul, střetly se totiž týmy z opačného pólu tabulky. Čtrnáctá Bochum si zkomplikovala život domácí porážkou s do té doby posledním Suttgartem a Hoffenheim uspěl v záchranářském souboji s Schalke. V základních sestavách nechyběli Pavel Kadeřábek ani Alex Král, druhý jmenovaný si dal vlastní gól a pomohl tak TSG ke třetímu vítězství v řadě. Naopak Horníci se po čase vrátili na ligové dno. Mönchengladbach v bitvě tabulkových sousedů přehrál Wolsburg a přiblížil se mu na čtyři body.

Mönchengladbach – Wolfsburg 2:0

Ve 34. minutě se poprvé v kariéře prosadil mezi německou elitou křídelník Nathan Ngoumou, který využil chyby v rozehrávce. Na něj navázal ve druhé půli jeho krajan Marcus Thuram, jenž hlavou pojistil vedení Die Fohlen. Pro francouzského ostrostřelce se navíc jednalo o 13. přesný zásah v ligovém ročníku, díky němuž se dotáhl v tabulce kanonýrů na druhé místo. Borussia ukončila nelichotivou pětizápasovou sérii bez vítězství, zatímco Hříbata po pěti utkáních okusila hořkost porážky.

Bochum – Stuttgart 2:3

Tři venkovní ligové body si připsal vůbec poprvé po téměř roce a půl. Hosté navíc pod vedením nového trenéra Sebastiana Hoenesse ukázali, že záchrana mezi elitou nemusí být utopie. Hiroki Ito se ve 14. minutě postaral o úvodní branku zápasu a připsal si premiérovou trefu v aktuálním ročníku německé nejvyšší soutěže. Domácí sice vyrovnali z penalty, Schwaben však vzápětí dvěma rychlými góly utnuli naději Bochumi na zisk bodů.

Statistiky zápasu Bochum – Stuttgart
Statistiky zápasu Bochum – StuttgartOpta by Stats Perform

Hoffenheim – Schalke 2:0

Hoffenheim navázal na zlepšené výkony z posledních týdnů a do tabulky si připsal další tři cenné body. Rozhodující moment zápasu přinesla 22. minuta, když centrovaný míč srazil nešťastně za záda vlastního brankáře Král. Domácí vedení ještě navýšili, Ihlas Bebou zachoval v 70. minutě chladnou hlavu a zvládl proměnit opakovanou penaltu. Hoffenheim se po výhře posunul na 14. místo, Schalke je opět poslední.

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyLivesport