Leverkusen bude i o víkendu bez Schicka, podle Alonsa ještě potřebuje čas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen bude i o víkendu bez Schicka, podle Alonsa ještě potřebuje čas

Patrik Schick hrál za Leverkusen naposledy před měsícem.
Patrik Schick hrál za Leverkusen naposledy před měsícem.Profimedia
Leverkusen se bude muset i v sobotním bundesligovém zápase, v němž se s Frankfurtem utká o šesté místo v tabulce, obejít bez Patrika Schicka (27). Český reprezentační útočník už sice po problémech s třísly začal tento týden trénovat na hřišti, podle trenéra Xabiho Alonsa (41) ale ještě není připraven.

"Ještě potřebuje trochu času. Chceme udělat správné rozhodnutí v ten pravý čas," řekl Alonso k výhledu na Schickovo zapojení do sestavy. Vedení klubu nechce jeho návrat do plné zátěže uspěchat. Schick absolvoval loni v květnu operaci, ale v aktuální sezoně se mu problémy s třísly vracejí.

V aktuální sezoně Bundesligy odehrál pouze 14 zápasů, v nichž dal tři góly, jeden přidal v domácím poháru. V tomto kalendářním roce naskočil napříč soutěžemi do šesti zápasů, do všech jako náhradník a dohromady v nich posbíral 139 minut. Naposledy hrál před měsícem.

Někdejší útočník Sampdorie či Lipska se léčil konzervativně, 20. března na předávání cen pro nejlepšího českého fotbalistu roku 2022 prohlásil: "Když jsem před čtyřmi týdny začal hrát, byl jsem v to období asi dva týdny kompletně zdravý, neměl jsem žádnou bolest. Ale zničehonic jsem se probudil a bylo to zpátky," doplnil Schick.

Připustil, že vzhledem k nečitelnosti zranění prožívá jedno z nejtěžších období kariéry. "Je to pro mě složité, ale vždy jsem se ze všeho dostal a věřím, že se z toho dostanu i teď."

Podle Alonsova vyjádření z tiskové konferece je nejistý i sobotní start Adama Hložka, který pro minulý zápas na hřišti Schalke nebyl ani na lavičce.