Bayern vrátil Freiburgu porážku, Leverkusenu se daří i bez Čechů. Divoký závěr Werderu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern vrátil Freiburgu porážku, Leverkusenu se daří i bez Čechů. Divoký závěr Werderu
Aktualizováno
Vítězství Bayernu ve Freiburgu trefil pohlednou střelou Matthijs de Ligt.
Vítězství Bayernu ve Freiburgu trefil pohlednou střelou Matthijs de Ligt.AFP
Freiburg nenavázal na pohárové vítězství 2:1 v Mnichově a v pomyslné ligové odvetě s ním tentokrát doma prohrál 1:2. Leverkusen bez obou Čechů porazil Frankfurt 3:1 a vyhrál už sedmé soutěžní utkání po sobě. Z Čechů byl v sobotních utkáních 27. kola V akci byl Jiří Pavlenka (30), jehož Werder hrál v Mohuči ještě v 84. minutě 0:0, nakonec ale zápas skončil 2:2.

Augsburg – Kolín n R. 1:3

Domácí doplatili na vlažný začátek, když v 16. minutě po gólech Ellyesa Skhiriho a Erica Martela prohrávali už o dvě branky. Následný značně zlepšený výkon vedl zásluhou Rubéna Vargase pouze ke korekci skóre. Kozlové tak přerušili sérii šesti zápasů bez výhry a v tabulce se posunuli právě před bavorský celek, jenž poprvé v jarní fázi sezony doma prohrál.

Leverkusen – Eintracht Frankfurt 3:1

Leverkusen v poklidu přehrál Frankfurt a v tabulce jej vystřídal na šesté příčce. Domácí se opět obejít bez zraněného Patrika Schicka a nemocného Adama Hložka, ve výborné formě hrající Bayer však jejich služby v ofenzivě nepostrádal, zastoupili je jiní. Amine Adli a Moussa Diaby se postarali o úvodní dvě trefy Bayeru, přičemž na obě přihrál Florian Wirtz. Vítězství domácích v závěru zpečetil Sardar Azmoun.

Statistiky zápasu Leverkusen – Frankfurt
Statistiky zápasu Leverkusen – FrankfurtOpta by Stats Perform

Dortmund – Union Berlín 2:1

Borussia si vítězstvím upevnila pozici největšího vyzyvatele Bayernu v boji o titul. Úvodní branku dal Donyell Malen, který se poprvé v kariéře prosadil ve třech bundesligových duelech po sobě. Na nizozemského útočníka navázal těsně před koncem mladíček Youssoufa Moukoko, jenž utkání rozhodl. Žlutočerní potvrdili, že je jejich hřiště prakticky nedobytnou pevností, jelikož zde vyhráli již osmé ligové střetnutí v řadě.

Statistiky zápasu Dortmund – Union Berlín
Statistiky zápasu Dortmund – Union BerlínOpta by Stats Perform

Freiburg – Bayern Mnichov 0:1

Bavoři skvěle odpověděli na úterní porážku, kdy jim bádenský celek vystavil stopku ve čtvrtfinále německého poháru. Sobotní ligový zápas rozhodl ve prospěch hostů v 52. minutě pohlednou dalekonosnou střelou nizozemský obránce Matthijs de Ligt, jenž tak udržel úřadujícího mistra v čele tabulky s dvoubodovým náskokem na druhý Dortmund.

Statistiky zápasu Freiburg – Bayern
Statistiky zápasu Freiburg – BayernOpta by Stats Perform

Mohuč – Werder Brémy 2:2

Dlouho poklidný duel, ve kterém měly oba celky k brankám daleko, nabídl góly až v samotném závěru. Nejprve se proti Pavlenkovi prosadil v 85. minutě domácí Ludovic Ajorque, na jehož trefu však záhy odpověděl Jens Stage. Fotbalisté Die Nullfünfer se sice nevzdali, avšak i na jejich druhý gól v nastavení našli hosté odpověď, tentokrát zásluhou kanonýra Niclase Füllkruga.

Statistiky zápasu Mohuč – Werder
Statistiky zápasu Mohuč – WerderOpta by Stats Perform

Hertha Berlín – Lipsko 0:1

Lipska nejtěsnějším rozdílem zdolalo berlínskou Herthu a přerušilo tak dvouzápasové čekání na bodový zisk. Hostující celek měl po většinu utkání hru pod kontrolou, nedokázal si ale vytvořit mnoho větších šancí. O jedinou branku se postaral po zmatku ve vápně krátce před přestávkou Amadou Haidara. Červení býci tak díky jeho trefě okupují čtvrtou příčku zajišťující postup do Ligy mistrů.

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyLivesport