Leverkusen bez problémů zvítězil na půdě posledního, Darmstadt čeká na výhru už 13 zápasů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen bez problémů zvítězil na půdě posledního, Darmstadt čeká na výhru už 13 zápasů

Leverkusen splnil roli favorita.
Leverkusen splnil roli favorita.AFP
Leverkusen porazil ve 20. kole Bundesligy Darmstadt 2:0. O výhře hostů rozhodl dvěma góly napříč poločasy Nathan Tella (24), díky němuž Bayer zůstal na první pozici v tabulce. Z českého tria nastoupil v základní sestavě pouze Adam Hložek (21), jenž po vystřídání v nastaveném čase stanovil nový rekord soutěže, jelikož ani ve svém 46. startu mezi německou elitou neodehrál celý zápas.

Darmstadt – Leverkusen 0:2

Od dotěrné defenzivy domácích se dokázal po čtvrthodině hry odpoutat Hložek, jenž z hloubi pokutového území nasměroval míč kousek od pravé tyče. Na druhé straně prověřil gólmana Lukáše Hradeckého rychlou střelou z otočky Luca Pfeiffer.

Ve 33. minutě využil volný prostor na pravé části vápna Tella, který se prosadil přesnou hlavičkou k tyči. V závěru poločasu se Bayer dostal do nadějného přečíslení, to ovšem skončilo uspěchanou ranou Floriana Wirtze.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Po změně stran se 20letý Němec ocitl v roli asistenta, když přesným pasem našel neobsazeného Tellu, který po pumelici z úhlu oslavil druhý zásah v utkání. Leverkusen se poté nehnal bezhlavě do útoku a snažil se spíše kombinovat na své polovině hřiště. Po sérii přihrávek hostů se v šestnáctce dostal ke střele Hložek, napálil však pouze stínícího obránce.

Leverkusen tedy neponechal nic náhodě a ze hřiště posledního týmu si odvezl povinné tři body. Nyní již bude upínat zraky k největšímu zápasu sezony, v němž 10. února vyzve doma Bayern Mnichov. Darmstadt ve stejný den zavítá do Mönchengladbachu.

Statistiky Adama Hložka.
Statistiky Adama Hložka.Opta by Stats Perform

Další výsledky Bundesligy

Tabulka Bundesligy