Leverkusen je k nezastavení, Union vyprovodil čtyřmi góly. Brémy neudržely náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen je k nezastavení, Union vyprovodil čtyřmi góly. Brémy neudržely náskok

Aktualizováno
Leverkusen zatím v lize prohrál jen jednou.
Leverkusen zatím v lize prohrál jen jednou.AFP
Fotbalisté Leverkusenu porazili v 11. kole Bundesligy berlínský Union přesvědčivě 4:0. Pod další zářez suveréna letošního ročníku se podepsali zejména obránci, kteří vsítili hned tři branky domácích. K triumfu domácích zavelel v první půli Alejandro Grimaldo (28), pro nějž se jednalo o čtvrtý přesný zásah v sezoně zpoza vápna, což se nikomu jinému v rámci nejlepších evropských lig nepodařilo. Alex Král (25) odehrál v dresu Unionu celý zápas, Adam Hložek (21) se na hřišti ocitl až v 87. minutě. V dalším utkání Brémy remizovaly 2:2 s Frankfurtem. Lipsko po výhře 3:1 nad Freiburgem poskočilo na čtvrté místo místo BVB.

Leverkusen – Union 4:0

Diváci si v Leverkusenu museli na první rozruch na hřišti počkat až do 16. minuty, kdy hlavní sudí Timo Gerach řešil společně s videorozhodčím potenciální penaltu pro Bayer, po vzájemné dohodě ji ale nenařídili. Domácí to však dlouho mrzet nemuselo, protože o sedm minut později vyslal Grimaldo krásnou střelu pod břevno, na kterou Frederik Rönnow neměl sebemenší nárok.

Po půlhodině hry mohlo být pro celek z východního Berlína ještě hůře, Victor Boniface ovšem z bezprostřední blízkosti hlavou nedokázal míč nasměrovat jinam než do brankáře hostů.

Po změně stran poslal Leverkusen do dvoubrankového vedení sváteční střelec Odilon Kossounou, který si naskočil na centr Jonase Hofmanna a nedal gólmanovi šanci. O 10 minut později se po hezké individuální akci mohl prosadit Florian Wirtz, Rönnow ovšem mladého záložníka výtečně vychytal. Třetí gól Bayeru přidal po rohovém kopu Jonathan Tah, který se ve vápně nejlépe zorientoval a pohotově poslal míč do sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

 

Další branku přidal střídající Nathan Tella, přičemž pro anglického křídelníka se jednalo o první trefu v Bundeslize, která také upravila skóre na rozdíl čtyř zásahů.

Werder Brémy – Frankfurt 2:2

V úvodu utkání se kontroly nad zápasem podle očekávání ujali Orli, kteří podnikali početné nálety do vápna zelenobílých. Werder si pro sebe s postupem času uzurpoval větší porci držení balonu, nicméně kvalitně organizovaná obrana hostí mu nedovolovala více než kombinaci kolem pokutového území.

Ve 35. minutě obdržel Leonardo Bittencourt parádní průnikovou přihrávku od Mitchella Weisera. Jeho následný obstřel na zadní tyč ale pouze prosvištěl kolem branky. V nastavení první půle se domácím naskytla obrovská příležitost v podobě pokutového kopu, kterou chladnokrevně využil střelou do pravého spodního růžku Marvin Ducksch.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí na povedený závěr úvodního dějství navázali krátce po změně stran, když si Bittencourtův nadýchaný centr ve vápně našel Borré, který hlavou i s přispěním tyče dopravil balon až do sítě. Orli nicméně ztrátu stáhli v 65. minutě, kdy za vápnem nastartoval svůj projektil Skhiri a přízemní ranou k levé tyči dostal míč za záda gólmana.

Střeleckou formou oplývající Marmoush se u této branky zhostil role asistenta. Po 10 minutách si ve vápně našel balon Tuta, který ho hlavou poslal Smolčičovi, jehož sklepnutí míče do brány znamenalo pro hosty vyrovnání.

RB Lipsko – Freiburg 3:1

Domácí se ujali vedení krátce po úvodním hvizdu, kdy se ranou z dálky prosadil Xavi Simons. Bádenský celek však v nastavení první půle srovnal, a tak rozhodnutí přinesla až penalta Loïse Opendy ze 78. minuty. Vycházející hvězda belgického fotbalu se prosadila ve všech dosavadních ligových duelech hraných v Red Bull Areně s výjimkou bezbrankové remízy s Bochumí.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Býci ziskem všech bodů zareagovali na sobotní zaváhání Dortmundu a reprezentační přestávku stráví na čtvrté příčce.

Tabulka Bundesligy