Leverkusen po sadě výher ztratil, s Wolfsburgem jen remizoval a nedal ani gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Leverkusen po sadě výher ztratil, s Wolfsburgem jen remizoval a nedal ani gól
Aktualizováno
V zápase mezi Wolfsburgem a Leverkusenem nepadl ani gól.
V zápase mezi Wolfsburgem a Leverkusenem nepadl ani gól.AFP
Fotbalisté Leverkusenu ve 28. kole Bundesligy neprodloužili svou vítěznou sérii, když po pěti ligových duelech, ve kterých vstřelili celkem 15 gólů, pouze remizovali na hřišti Wolfsburgu 0:0.

Brémy – Freiburg 1:2

Utkání bylo od úvodu velmi vyrovnané a takticky svázané. Ani jeden z týmů se tak dlouho nedostával do gólových příležitostí. Jako první zahrozili až ve 27. minutě hosté, kdy z přímého kopu prověřil Pavlenku Grifo. Český brankář byl však pozorný a jeho pokus zneškodnil.

To ovšem byla jediná nebezpečná rána před odchodem do šaten. V úvodním dějství totiž hrály hlavní roli skvěle propracované defenzivy, které nedovolily ani jednomu celku vstřelit úvodní gól zápasu.

Freiburg byl v zápase mnohem efektivnější.
Freiburg byl v zápase mnohem efektivnější.Opta by Stats Perform

Hned zkraje druhé půle ovšem hostující obrana otevřela vrátka pro domácí útok, který toho s velkou parádou využil. Výbornou práci předvedl při brejkové situaci Leonardo Bittencourt, jenž předložil míč Philippovi. Německý záložník se následně do prázdné brány nemýlil a poslal svůj celek do vedení. Philipp měl další velkou příležitost po hodině hry, když vystřihl parádní nůžky, Mark Flekken ale předvedl výborný zákrok.

Chybu v defenzivě nakonec udělali i zelenobílí, když nechali v 67. minutě v pokutovém území trestuhodně volného Sallaie, jenž překonal ne úplně jistého Pavlenku. Trvalo to jen pět minut a bádenský tým nakonec dokázal střetnutí zvrátit na svou stranu. Hrdinou se stal Höler, který poslal hlavičkou míč k pravé tyči.

Union – Bochum 1:1

Union Berlín remizoval ve dramatickém utkání na domácím hřišti s Bochumí 1:1. Celek z hlavního německého města šel v závěru první půle do očekávaného vedení, kdy se nádhernou ranou z přímého kopu prezentoval Josip Juranovič. Po změně stran však přišel krach favorita, jelikož po neohrabaném zákroku ve vápně dostali hosté možnost zahrávat penaltu, z níž následně skóroval Kevin Stöger. Červenobílou mizérii následně dokonal Paul Jaeckel, jenž byl po dvou žlutých kartách vyloučen. Tým z východní části Německa tak remízou přišel o šanci přiblížit se vedoucí dvojici, která rovněž klopýtla.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Wolfsburg – Leverkusen 0:0

Bezbrankové utkání nezvrátil ani český reprezentant Adam Hložek, který nastoupil v základní sestavě po třech zápasech. Na druhé straně přihlížel klání pouze ze střídačky osmnáctiletý Lukáš Ambros. Bayer se remízou udržel na šesté pozici, nicméně na příčky zajišťující účast v Lize mistrů má ztrátu sedmi bodů.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport