Schalke i s Králem zvládlo důležitou bitvu, na poslední místo tabulky odsunulo Hertu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Schalke i s Králem zvládlo důležitou bitvu, na poslední místo tabulky odsunulo Hertu

Schalke rozstřílelo svého soupeře.
Schalke rozstřílelo svého soupeře.AFP
Schalke ovládlo ve 28. kole Bundesligy záchranářský souboj, v němž porazilo Hertu Berlín 5:2. Fanoušci domácího týmu se radovali už ve 3. minutě a vůbec poprvé v sezoně při gólové oslavě vyvolávali jméno Tima Skarkeho (26). Host z Unionu Berlín navíc o chvíli později zaznamenal také asistenci u trefy dalšího hráče s minulostí v červené části hlavního města Mariuse Bültera (30), jenž po změně stran skóroval ještě jednou. Hosté tak potvrdili tragickou bilanci ve venkovních utkáních a soupeře, v jehož dresu odehrál celý duel Alex Král (24), vystřídali na poslední příčce tabulky.

Skarke se už ve 3. minutě za vápnem vymotal mezi dvěma obránci, navedl si míč na pravačku a nechytatelným obstřelem, který ještě opřel o břevno, zaznamenal svoji první trefu v Bundeslize. Kmenový hráč Unionu se znovu předvedl ve 13. minutě, kdy z pravé strany narýsoval vynikající centr na hlavu Bültera, a ten se pokusem do dolního rohu branky nemýlil.

Po chabém úvodu se o slovo přihlásili také hosté. Odražený balon ve vápně doputoval ke Stevanu Jovetičovi, jehož pohotovou ránu ovšem dokázal Ralf Fährmann vytěsnit na tyč. Černohorský útočník dostal šanci na reparát v nastavení prvního dějství a tentokrát už se jeho jedovatý pokus do vzdálenějšího rohu branky ujal.

Utkání Schalke – Hertha 5:2

Hertha se sice na trávník vracela povzbuzena gólem do šatny, opět ale vůbec nezvládla začátek poločasu. Brejkovou situaci po pravé straně táhl střídající Kenan Karaman, jenž s míčem nakonec doputoval až téměř do malého vápna, přihrávkou pod sebe našel lépe postaveného Simona Teroddeho, a ten bez problému zvýšil. Od tohoto momentu se tempo utkání výrazně zklidnilo a Horníci spíše kontrolovali svůj náskok.

Ten se jim navíc v 78. minutě podařilo znovu vylepšit, když Bülter využil nesmyslného vyběhnutí hostujícího brankáře a povedeným lobem jej přehodil. O několik chvil později se poštěstilo také Hertě. Svižný protiútok skončil pasem na Marca Richtera, jenž zasunul míč do zívající branky. Poslední slovo ale měli přece jen domácí. Už v nastaveném čase se postavil k přímému kopu Marcin Kamiňski a pohlednou ranou přes zeď uzavřel skóre zápasu.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport