Leverkusen uhrál remízu s Bayernem v nastavení, Kane gólem napodobil legendu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen uhrál remízu s Bayernem v nastavení, Kane gólem napodobil legendu

Aktualizováno
Utkání bylo napínavé až do úplného konce.
Utkání bylo napínavé až do úplného konce.AFP
Mnichovský Bayern remizoval ve čtvrtém kole Bundesligy na vlastním hřišti s rozjetým Leverkusenem 2:2. Diváci v Allianz Areně byli už v úvodu svědky zásahu Harryho Kanea (30), na jehož gól ovšem rychle odpověděl Alejandro Grimaldo (27). Anglický kanonýr čtvrtým gólem z úvodních čtyř utkání v dresu Bavorů vyrovnal počin Miroslava Kloseho, jemuž se to stejné povedlo v roce 2007. V závěru se pak oba týmy prosadily ještě jednou, přičemž hrdinou hostů byl Exequiel Palacios (24), jenž v nastavení proměnil penaltu. Tomu už z trávníku přihlížel i střídající Adam Hložek (21).

Bayern Mnichov – Leverkusen 2:2

Až příliš odvážná rozehrávka vyústila v 7. minutě v chybu a následný rohový kop domácích, po němž se na zadní tyči zjevil Kane za zády bývalého rivala ze severního Londýna Granita Xhaky a bez problémů hlavou rozvlnil síť. Leverkusen se zpod permanentního tlaku vymanil až po více než čtvrthodině.

Jeho premiérové obléhání pokutového území domácích přineslo faul Thomase Müllera, jenž se přitom sám cítil být obětí nedovoleného zákroku, a z asi 20 metrů fantastickou ranou pod břevno srovnal Grimaldo. Tato situace úřadujícím mistrem otřásla a brzy mohl prohrávat. Victor Boniface však nejprve dvě příležitosti spálil a když konečně Svena Ulreicha překonal, jeho radost zmařil zvednutý praporek asistenta rozhodčího.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Zatímco v závěru úvodního dějství byl brankář Lukáš Hradecký v neustálé permanenci kvůli několika nebezpečným hlavičkám, po změně stran měl práci až v 57. minutě, kdy tváří v tvář neskutečně vychytal Kanea. Kromě tohoto zaváhání ale jinak defenziva hostů fungovala na výbornou, a ačkoliv tomu tak dlouho bylo na úkor útočné složky hry, v 78. minutě mohl rozhodnout Florian Wirtz.

Vytříbený technik ale sám před Ulreichem trefil jen pravou tyč. Chvíli nato z hranice vápna přestřelil Boniface, a tak udeřili na druhé straně domácí. Přízemní centr z levé strany uklidil do odkryté sítě Leon Goretzka a zdálo se být rozhodnuto, jenže tomu tak nebylo. V nastavení se po faulu Alphonsa Daviese kopala penalta, kterou proměnil Palacios, hrdina posledního vzájemného střetnutí.

Aktuální tabulka Bundesligy