Nejhorší ligová ofenziva se vzepřela, Darmstadt srazil útočník s českými kořeny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejhorší ligová ofenziva se vzepřela, Darmstadt srazil útočník s českými kořeny

Davie Selke z Kolína n. R. byl jediným střelcem zápasu v Darmstadtu.
Davie Selke z Kolína n. R. byl jediným střelcem zápasu v Darmstadtu.AFP
Darmstadtu padl ve 13. kole Bundesligy s Kolínem 0:1. Hosté, kteří do Hesenska přijížděli v roli nejméně skórujícího celku soutěže, tuto vizitku dlouho potvrzovali, neboť si za necelou hodinu hry nevytvořili prakticky žádnou příležitost. V 60. minutě se však prosadili, když se trefil Davie Selke. Útočník, který by díky původu své matky mohl teoreticky reprezentovat Česko, tak navázal na poslední venkovní duel s Bochumí, v němž Kozlům zajistil bod.

Darmstadt – Kolín n. R. 0:1

Utkání začalo navzdory předzápasovým statistikám ve vysokém tempu. Oba celky se střídaly v rychlých útocích, ani jeden z nich však nevedl k přímému ohrožení soupeřovy brány. Ve 23. minutě přišla první komplikace pro domácího kouče Terstena Lieberknechta, neboť tradiční člen základní sestavy Marvin Mehlem byl po tvrdém souboji nucen střídat.

Zbytek první půle se taktéž obešel bez jediné střely mezi tři tyče a hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu. Druhý poločas už na rozdíl od toho prvního přinesl divácky zajímavé situace. V 55. minutě se po rychlém protiútoku domácích dostal do gólové příležitosti Tim Skarke, svůj výpad po levé straně však zakončil těsně vedle vzdálenější tyče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Dvě minuty nato se na druhé straně zkoušel prosadit Dejan Ljubičič, jeho ránu ale pohotově vytěsnil Marcel Schuhen. Tlak hostů vyvrcholil v 60. minutě, kdy se nejhorší útok soutěže konečně prosadil. Selke využil po rohovém kopu lehké teče domácího hráče a z nebezpečného prostoru uklidil míč do sítě. Po šesti minutách mohl být náskok Kozlů dvojnásobný, branku Lucy Waldschmidta ale překazil ofsajd.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport