Pavlenka pomohl Werderu čistým kontem ke třem bodům, Hložek uzavřel kanonádu Leverkusenu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pavlenka pomohl Werderu čistým kontem ke třem bodům, Hložek uzavřel kanonádu Leverkusenu

Aktualizováno
Jiří Pavlenka udržel čisté konto.
Jiří Pavlenka udržel čisté konto.Profimedia
Český brankář Jiří Pavlenka (31) poprvé v bundesligové sezoně udržel čisté konto a i díky němu Werder na domácí půdě zvítězil nad Mohučí vysoko 4:0. Ve skvělém vstupu do nového ročníku pokračují fotbalisté Leverkusenu, kteří vyhráli i ve třetím zápase – tentokrát i díky brance Adama Hložka (21), jenž proti Darmstadtu zvyšoval na konečných 5:1. Poprvé se naopak z vítězství neradoval Václav Černý, jehož Wolfsburg nestačil na Hoffenheim v poměru 1:3.

Leverkusen – Darmstadt 5:1

Jelikož Xabi Alonso neprovedl oproti poslednímu víkendovému zápasu žádné změny v sestavě, sledoval Hložek šance svých spoluhráčů opět jen z lavičky. Jednu takovou měl Alejandro Grimaldo, ale jeho střelu obětavě zblokoval skluzující Christoph Klarer. Ve 21. minutě se už Die Werkself radovali. Boniface pláchl po pravém křídle, položil si jednoho z bránících hráčů, obešel i stopera Christophera Zimmermanna a dloubáčkem rozvlnil síť.

Domácí defenziva se však nechala uspat a za pár minut přišla bleskurychlá odpověď. Klarer šikovně sklepl centrovaný míč na úroveň malého vápna, kde si nejdůrazněji počínal dřívější přestupový cíl Slavie Oscar Vilhelmsson a hlavou vyrovnal stav utkání.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Farmaceuti jednoznačnou ofenzivní dominanci zužitkovali krátce po změně stran. Výborně si na pravé straně počínal Jeremie Frimpong, který svou přihrávkou oslovil Exequiela Palaciose a ten s pomocí dvojnásobné teče dopravil míč na místo určení. Výbornou formu potvrdil po hodině hry znovu Boniface, jenž si naběhl mezi obránce na pas Floriana Wirtze a pohotově zakončil vedle gólmana Marcela Schuhena.

Následně si nigerijský útočník připsal i gólovou asistenci, když na hranici šestnáctky našel Jonasa Hofmanna. Nová letní posila Bayeru nabídnutou příležitostí nepohrdla a utaženou střelou poslala balon ke vzdálenější tyči. V 83. minutě zažil svou chvíli slávy i český reprezentant Hložek, který byl ve správný čas na správném místě a levačkou doklepl míč do poloodkryté branky.

Werder – Mohuč 4:0

Už ve druhé minutě zatáhl Andreas Hanche-Olsen za záchrannou brzdu, když ve vápně podrazil dorážejícího protihráče. Z následné penalty si pak připsal první branku Brém v sezoně Ducksch. Český gólman na sebe musel poprvé více upozornit ve 26. minutě proti dělovce Leandra Barreira, střela ale mířila přesně do míst, kde se pohyboval.

Krátce nato měl navýšení vedení na kopačce Romano Schmid, jeho zakončení rychlého protiútoku však letělo vysoko nad bránu. Další obrovskou příležitost měl krátce před pauzou Nick Woltemade, který musel nahradit zraněného střelce prvního gólu Ducksche. Svůj samostatný únik ale po trestuhodném zakončení do gólmana v první bundesligovou branku neproměnil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran se začali drát dopředu hráči Mohuče, přes důslednou obranu domácích se však dlouho k většímu ohrožení Pavlenkovi brány nedostali. A tak druhou branku utkání přidaly Brémy, když Jens Stage perfektně umístěnou hlavičkou na zadní tyči zakončoval vysoký centr Mitchella Weisera.

Finální podobu skóre pak určily dva slepené góly domácích v závěru. Nejdříve zakončoval do odkryté brány přízemní centr Leonardo Bittencourt, následně úspěšně proměnil samostatný únik Justin Njinmah, který si připsal první gól v Bundeslize.

Hoffenheim – Wolfsburg 3:1

Hoffenheim zvítězil v domácím prostředí nad Wolfsburgem 3:1. Softwarovou firmou sponzorovaní modrobílí sice ve 36. minutě prohrávali, avšak do poločasu ještě stihl vyrovnat bývalý člen hostující vlčí smečky John Brooks. Ve druhé půli zazářil střídající Robert Skov, jenž na vítěznou branku nahrál a přidal pojistku v podobě třetího gólu sám. Václav Černý odehrál celé utkání. Pavel Kadeřábek vynechal zápas kvůli zranění.

Stuttgart – Freiburg 5:0

Fotbalisté Stuttgartu pokračovali v nevyrovnaných výkonech i ve 3. kole Bundesligy, když na vlastním hřišti porazili Freiburg 5:0. Domácí o osudu duelu rozhodli již v úvodních 20 minutách, kdy na tabuli se skóre svítilo u jejich kolonky číslo tři. Hlavními strůjci přesvědčivého vítězství byli Chris FührichSerhou Guirassy, kteří se dokázali prosadit hned dvakrát. Tým z města automobilů tak potvrdil turbulentní start do sezony, v němž stihl dvakrát rozdat, ale i jednou inkasovat "bůra".

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Augsburg – Bochum 2:2

Augsburg remizoval s Bochumí 2:2 a prolomil třízápasovou domácí sérii proher s tímto soupeřem. Zasloužil se o to zejména mladý Dion Beljo, který jeden gól dal a měl prsty i v tom druhém. Nicméně v dresu Bochumi zářil aktivní Takuma Asano, který se blýskl dvěma trefami a prakticky sám zajistil VfL zisk bodu.

Die Fuggerstädter tak pokračují ve své tristní bundesligové bilanci, jelikož z posledních 14 utkání nevyhráli již po třinácté a Bochum doma zatím ještě nikdy neporazili. Tomáš Koubek strávil celý zápas na lavičce.

Mönchengladbach – Bayern 1:2

Hosté neměli utkání vůbec dobře rozehrané, jelikož už po půlhodině hry prohrávali. Po změně stran se však jejich výkon zlepšil, což vedlo v 58. minutě ke srovnání. Hrdinou hostů se nakonec stal 18letý Mathys Tel, jenž v 87. minutě vsítil vítězný gól. Zastoupil tak Harryho Kanea, který se poprvé v ligovém zápase za Bayern neprosadil. Tomáš Čvančara odehrál za domácí necelou hodinu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Bundesligy