Stuttgart vlétl do baráže jako uragán. Ránu těžce zkoušenému Hamburku zasadil i odchovanec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Stuttgart vlétl do baráže jako uragán. Ránu těžce zkoušenému Hamburku zasadil i odchovanec
O vítězi utkání nebylo pochyb.
O vítězi utkání nebylo pochyb.
AFP
Fotbalisté Stuttgartu udělali velký krok k setrvání v Bundeslize, když v úvodním barážovém duelu porazili na vlastní půdě Hamburk 3:0. Domácí odstartovali utkání tím nejlepším možným způsobem, když šli zásluhou Konstantinose Mavropanose (25) hned v úvodní minutě do vedení. Domácí nezlomila ani neproměněná penalta ve 26. minutě, po změně stran totiž vsítili další dvě branky. O jednu z nich se postaral obránce Josha Vagnoman (22), jenž byl vychován právě hostujícím celkem, za který hrál od roku 2016 až do minulého léta.

Fanoušci HSV museli vstřebat ránu hned v 1. minutě. Obránci hostů totiž po rohu nepochopitelně ignorovali míč, který tak nikým neatakovaný odhlavičkoval přímo do brány Mavropanos. Utkání navíc i nadále dominovali Švábové, hned dvojici vyložených tutovek ale spálil Serhou Guirassy.

Nejprve selhal v samostatném nájezdu, ve 26. minutě dokonce neproměnil penaltu. V obou případech zasáhl výborný Daniel Heuer Fernandes. Poločas přesto mohl skončit stejným způsobem, jako začal. To by ovšem v nastavení nesměl Mavropanos dalším hlavičkovým pokusem těsně minout.

Utkání Stuttgart – Hamburk 3:0

Rychlý vjezd do začátku poločasu se týmu z města automobilů vyplatil i po výměně stran. Skvělá souhra na levé straně vyústila v přízemní přihrávku napříč vápnem, kterou do odkryté brány uklidil Vagnoman. Chvíli po něm se dočkal branky i smolař prvního dějství Guirassy, jehož hlavička byla téměř totožná té gólové Mavropanose.

Pouhých devět minut stačilo Anssimu Suhonenovi, aby se po příchodu z lavičky nechal vyloučit za šlapák na stehno. Další hřebík do hamburské rakve mohl zatlouct v 82. minutě Tiago Tomás, jeho obstřel z hranice vápna ale konečky prstů vytěsnil brankář. Borna Sosa, asistent u dvou branek, si mohl připsat hattrick gólových přihrávek v samotném závěru, Lucas Pfeiffer ale mířil hlavou těsně vedle.

Šestinásobný německý šampion tak baráž nerozehrál vůbec dobře a ve Stuttgartu jednoznačně prohrál. Odveta je v přístavním městě na programu v pondělí 5. června.

Statistiky hráčů.
Livesport