Dortmund jde po triumfu v Augsburgu do čela. Stuttgart táhne k záchraně Guirassy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dortmund jde po triumfu v Augsburgu do čela. Stuttgart táhne k záchraně Guirassy
Aktualizováno
Dortmund vyhrál v Augsburgu a k titulu mu stačí porazit v posledním kole doma proazit Mohuč.
Dortmund vyhrál v Augsburgu a k titulu mu stačí porazit v posledním kole doma proazit Mohuč.AFP
Dortmund v předposledním bundesligovém zvedl rukavici, jíž mu sobotní porážkou s Lipskem hodil Bayern, a po vítězství 3:0 v Augsburgu jde do čela tabulky. Od prvního titulu po 11 letech tak Borussii dělí jediná výhra. Stuttgart řeší jiné, záchranářské problémy. A přesvědčivým vítězstvím 4:1 v Mohuči je prozatím může hodit za hlavu, vyšplhal se totiž na bezpečnou 15. pozici. V závěrečném klání nedělního programu ztratil Leverkusen dvougólové vedení nad Mönchengladbachem, i tak udržel pohárovou šestou příčku.

Mohuč – Stuttgart 1:4

O záchranu bojující hosté prohrávali od 23. minuty, kdy otevřel skóre dánský kanonýr Marcus Ingvartsen. Švábové se ale nevzdali a po hodině hry dokonali obrat zásluhou Serhoua Guirassyho.

Guinejský forvard se prosadil ve čtvrtém ligovém utkání za sebou a výrazně se tak zasloužil o posun svého týmu těsně nad sestupové vody. Domácí naopak zapsali od senzační dubnové výhry nad Bayernem čtvrtou porážku v řadě.

Statistiky zápasu Mohuč – Stuttgart
Statistiky zápasu Mohuč – StuttgartOpta by Stats Perform

Augsburg – Dortmund 0:3

Borussii pomohlo vyloučení Felixe Uduokhaie ze 38. minuty, které po změně stran hned dvakrát využil Sébastien Haller a v nastavení také Julian Brandt. Na jejich zakončení byl krátký Tomáš Koubek, jenž si však kromě inkasovaných gólů připsal hned několik skvělých zákroků.

Včely se díky zisku tří bodů dostaly do čela tabulky nad Bayern a k mistrovským oslavám jim stačí v posledním kole porazit před vlastním publikem Mohuč.

Statistiky zápasu Augsburg – Dortmund
Statistiky zápasu Augsburg – DortmundOpta by Stats Perforfm

Leverkusen – Mönchengladbach 2:2

Leverkusen dvakrát skóroval v průběhu úvodní půle, po změně stran však nejprve snížil Jonas Hofmann a v závěru srovnal Lars Stindl, jenž se v létě po osmi sezonách rozloučí s dresem Hříbat.

Oba góly hostů padly po kiksech obrany domácích. Ti tak budou potřebovat ve snaze upevnit si šestou příčku vyhrát v Bochumi. Adam Hložek naskočil do utkání až v 84. minutě.

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyLivesport