Union s Králem v sestavě nestačil na Wolfsburg, Dortmundu k výhře pomohla červená karta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Union s Králem v sestavě nestačil na Wolfsburg, Dortmundu k výhře pomohla červená karta

Wolfsburg nastoupil bez Václava Černého.
Wolfsburg nastoupil bez Václava Černého.AFP
Václav Černý (25) chyběl poprvé od přestupu v sestavě Wolfsburgu, který se ve 4. kole německé Bundesligy utkal s Unionem Berlín. V dresu celku z hlavního města odehrál celý zápas Alex Král (25). Jeho tým nakonec prohrál 1:2. Dortmund zvítězil na půdě Freiburgu 4:2, ačkoliv v průběhu prvního poločasu prohrával 1:2. Zvrátit vývoj zápasu pomohla BVB červená karta, kterou obdržel domácí Nicolas Höfler (33).

Kolín n. R. – Hoffenheim 1:3

Skóre utkání se přepisovalo již v první minutě, kdy se z branky radoval na zadní tyči nikým nehlídaný Andrej Kramarič. Skvělý poločas hostů navíc vyšperkoval sváteční střelec Florian Grillitsch, jenž se v ligové soutěži trefil poprvé od sezony 2020/2021.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Pavel Kadeřábek nastoupil v základní sestavě a spolehlivým výkonem pomohl Hoffe ke třetí výhře v řadě. Domácí naopak na svůj premiérový tříbodový zisk v letošním ročníku stále čekají.

Freiburg – Dortmund 2:4

Úvod utkání patřil hostujícímu celku, když vybojoval několik rohových kopů v řadě. Při jednom z nich si nejlepší pozici ve vápně našel Mats Hummels, na jehož prudkou hlavičku brankář Noah Atubolu nedosáhl. O vyrovnání se pokusil Roland Sallai, ale do jeho prudké rány skočil jeden z obránců a zblokoval ji. Po půlhodině hry nebyl daleko od radosti Philipp Lienhart, neboť jeho projektil zamířil do levé tyče.

Útočné snahy bádenského celku se vyplatily v samém závěru poločasu hned dvakrát. Povedené ukázky hlaviček ukázali Lucas Höler a po něm Höfler, když si oba výborně naskočili na centrované balony a otočili stav utkání.

Hráči Dortmundu nechtěli odejít s prázdnou a druhou půli začali velmi aktivně. V 54. minutě propadl míč za jednoho z obránců a Julian Brandt běžel ze strany sám na bránu, kterou ovšem střelecky neohrozil, neboť jeho pokus proplul vedle levé tyče. Mnohem lépe si vedl Donyell Malen, jenž ze stejné pozice zamířil přesně a prostřelil Atubolua.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Komplikace v závěru utkání přišla pro tým z Bádenska, když předčasně ze hřiště zamířil Höfler po nebezpečném zákroku, za který si vysloužil červenou kartu. Černožlutí výhody využili vzápětí hned dvakrát. Nejprve se po zmatcích před bránou dostal k míči Hummels a svým druhým gólem v utkání rozhodl. Po něm se ještě prudkou ranou prosadil Marco Reus.

Mohuč – Stuttgart 1:3

Po bezbrankovém prvním poločase přinesl první trefu utkání v 56. minutě Serhou Guirassy. Za domácí pak sice srovnal Leandro Barreiro, poslední slovo ovšem měl znovu střelec z Guineje, který nakonec zaznamenal hattrick a upevnil si pozici nejlepšího kanonýra soutěže. Die Nullfünfer tak se ziskem jediného bodu zůstali na předposlední příčce tabulky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

RB Lipsko – Augsburg 3:0

Lipsko mělo fantastický vstup do utkání a už do 27. minuty vsítil všechny tři branky. Hlavními postavami střeleckého řádění byly letní posily Loïs Openda a Xavi Simons, jež si obě na své konto připsaly gól a asistenci. Český reprezentant Tomáš Koubek byl při vysoké prohře svého týmu na lavičce. Hosté tak od startu ročníku stále čekají na premiérové vítězství.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Wolfsburg – Union Berlín 2:1

Sotva Černý s Králem vysvlékli reprezentační dres, čekalo je v roli soupeřů utkání na klubové scéně. Jejich týmy dosud proplouvaly soutěží obdobně. Na úvodní dvě výhry navázaly porážkou, přičemž především pro ambiciózní Union byl debakl od Lipska krutou ranou. Ani ve Wolfsburgu ovšem Berlíňany nečekal jednoduchý úkol, na hřišti Vlků totiž nikdy v historii nevyhráli.

A hned od 12. minuty bylo našlápnuto k prodloužení této série. Jonas Wind se po přiklepnutí míče od spoluhráče dostal ve vápně do dobré pozice a přízemním obstřelem na zadní tyč rozjásal tribuny. Srovnáno mohlo být již ve 24. minutě hry. Na bujnou kštici Krále přiletěl pěkný centr, avšak český reprezentant hlavičkoval z dobré pozice jen doprostřed branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Die Eisernen se tak radovali až před půlhodinou hry, kdy si na nadýchaný míč do vápna naběhl Christopher Trimmel, který razantní hlavičkou nedal Koenu Casteelsovi šanci. Die Wölfe ale kontrovali prakticky okamžitě. Po rohovém kopu se vysoký balon odrazil k Joakimu Maehlemu, který ho těžkým kopem z voleje uklidil k tyči.

Po návratu z kabin měl rozhodně víc ze hry hostující celek, nicméně kompaktní obrana Vlků žádné větší šance nepřipouštěla. Na Unionu začal být postupem času vidět časový pres a větší uspěchanost. Do dobré pozice ke skórování se v 71. minutě dostal Janik Haberer, který se snažil hlavou usměrnit míč do sítě. Bohužel pro hosty však vůbec netrefil bránu.

Bochum – Eintracht Frankfurt 1:1

Úvodní gól zápasu si na své konto připsal v 57. minutě 22letý Junior Dina Ebimbe, který pohotovou ranou na vzdálenější tyč dorazil střelu Omara Marmoushe, jenž celou akci dravým průnikem z levé strany načal. Právě egyptský útočník však o něco později zbytečně fauloval ve vlastním vápně a Kevin Stöger z pokutového kopu rozhodl o výsledné dělbě bodů. Pro Orly, kteří potřetí v řadě remizovali a udrželi dosavadní neporazitelnost, se jednalo o teprve třetí inkasovanou branku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Bundesligy