Vrátí se Tuchel do Premier League? V Anglii jsem to miloval, naznačil kouč Bayernu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vrátí se Tuchel do Premier League? V Anglii jsem to miloval, naznačil kouč Bayernu

Thomas Tuchel po sezoně skončí v Bayernu, kam povedou jeho další kroky?
Thomas Tuchel po sezoně skončí v Bayernu, kam povedou jeho další kroky?AFP
Thomas Tuchel (50) po sezoně opustí Bayern, bez práce by však nemusel zůstat dlouho. Německý trenér, jenž se na začátku jarní části od vedení bavorského celku dozvěděl, že s ním bude ukončena smlouva, nevyloučil možný návrat do Premier League. V Anglii v letech 2021 až 2022 vedl Chelsea.

Byť se Bayernu hledání nového kouče nedaří a fanoušci mnichovského celku vytvořili petici, jejímž cílem je, aby Tuchel na lavičce zůstal, podle samotného kouče je nepravděpodobné, že by se tak stalo. A to ani v případě triumfu v Lize mistrů.

"Není žádným tajemstvím, že jsem to miloval v Chelsea. V Anglii jsem to miloval a určitě jsem miloval Premier League. Na období tam vzpomínám jen v tom v nejlepším," prohlásil pro TNT Sports.

Tuchel nastoupil do Bayernu v březnu 2023 a následně s ním slavil titul, letošní ročník však z pohledu mnichovského klubu zůstal výrazně za očekáváním. Výsledkem je, že se Meisterschale po 11 letech přestěhovala do Leverkusenu.

Rodák z Krumbachu, který v minulosti vedl také Mohuč, Dortmund nebo PSG, vyhrál s Chelsea v sezoně 2020/21 Ligu mistrů a radoval se i z triumfů v Superpoháru UEFA a na MS klubů. Zároveň však s Blues dvakrát neuspěl ve finále FA Cupu a také ve finále Ligového poháru.

Tabulka Bundesligy