Účast v play off o Premier League si nakonec zajistily i týmy Sunderlandu a Coventry

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Účast v play off o Premier League si nakonec zajistily i týmy Sunderlandu a Coventry

Sunderland v posledním kole vyhrál na hřišti Prestonu.
Sunderland v posledním kole vyhrál na hřišti Prestonu.Profimedia
Kvarteto účastníků play off o postup do fotbalové Premier League z druhé anglické ligy zkompletovaly Coventry a Sunderland. V pondělním závěrečném kole doplnily týmy Lutonu a Middlesbrough, které už šanci zabojovat o jedno volné místo v nejbohatší světové soutěži získaly dříve. Přímo postoupila dvě nejlepší mužstva tabulky Burnley a Sheffield United.

Sunderland v závěrečném kole vyhrál 3:0 na hřišti Prestonu a posunul se na poslední postupovou šestou pozici na úkor Millwallu, jenž podlehl 3:4 Blackburnu. Coventry remizovalo 1:1 s Middlesbrough a zůstalo páté. Oba týmy se znovu utkají v neděli a příští středu ve dvojzápase o postup do finále, druhou semifinálovou dvojici tvoří třetí tým tabulky Luton se Sunderlandem.

Coventry se může vrátit do první ligy poprvé od roku 2001. Poté se tým dostal do finančních problémů a ocitl se krátce až ve čtvrté nejvyšší soutěži. Sunderland sestoupil z Premier League v roce 2017 a klesl až do třetí ligy, což zachytil populární dokument pro Netflix "Sunderland 'Til I Die".

Konečná tabulka Championship.
Konečná tabulka Championship.Livesport