Nesmíme se zbláznit, rozhodovat budou drobné detaily, říká před El Clásikem Ancelotti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nesmíme se zbláznit, rozhodovat budou drobné detaily, říká před El Clásikem Ancelotti

Carlo Ancelotti má před sebou výzvu v podobě dalšího El Clásika.
Carlo Ancelotti má před sebou výzvu v podobě dalšího El Clásika.AFP
Carlo Ancelotti (63) hovořil s médii před rozhodujícím druhým zápasem semifinále Copa del Rey proti Barceloně. Jeho svěřenci vstoupí do střetnutí s jednogólovým mankem, které si na Camp Nou přivezli z domácího vystoupení.

Změny v základní sestavě

"Kroos a Modrič jsou nedotknutelní, ale to neznamená, že budou hrát. Nedotknutelných je hodně, ale pak je třeba vybrat správnou jedenáctku. Musím přemýšlet o hráčích, které mám na lavičce. Start není to nejdůležitější. Důležité je být dominantní a diktovat tempo hry."

Rozhodčí a VAR

"Raději přemýšlím o hře a ne o tom, co pískají rozhodčí. Pro nás je nejdůležitější připravit se na zápas a vyhrát."

Význam El Clásika

"Pro mě je El Clásico vždy nejdůležitějším zápasem. Stejně tak pro fanoušky i hráče. Je to velmi velká rivalita. Copa del Rey je důležitá soutěž a my jsme blízko postupu do finále."

Dynamika týmu

"Upřímně řečeno, v ostatních zápasech proti Barceloně se nám dařilo. Na druhou stranu, když přijde negativní výsledek, nehledíme jen na něj. I v posledním El Clásiku jsme byli velmi blízko vítězství. Sestava se může změnit, ale také nemusí. Chceme podat komplexně dobrý výkon, protože ty dva předchozí nebyly špatné."

Poslední vzájemná střetnutí Barcelony a Realu.
Poslední vzájemná střetnutí Barcelony a Realu.Livesport

Energie týmu

"Pokud mluvíme o energii, je jasné, že v těchto zápasech je důležitá. V těchto duelech je velký tlak a zkušenosti starších hráčů mohou být důležité."

Předchozí El Clásico

"Nemůžeme se zbláznit z toho, že chceme skórovat. Musíme hrát komplexně s míčem i bez něj. To jsme v minulém utkání mnohokrát neudělali, což rozhodlo. Nebudeme ze sebe dělat blázny. Můžete vstřelit gól v páté minutě a pak dva inkasovat. Jak jsem řekl, jde jen o to abychom hráli komplexní dobrou hru."

Tchouaméni a Camavinga

"Každý chce hrát od začátku. Je velmi těžké vybrat sestavu, protože máte vždy více než jedenáct hráčů, kteří si zaslouží hrát. Tchouaméni přináší do obrany hodně. Camavingu je těžké dostat pod tlak, protože je techničtější. Svůj moment využil velmi dobře."

Statistiky prvního semifinálového utkání CdR.
Statistiky prvního semifinálového utkání CdR.Livesport

Favorit zápasu

"Musíme zvrátit nepříznivý stav, kterému čelíme. Rozhodovat budou malé detaily."

Překvapení pro Barcu

"Je těžké změnit systém poté, co jste celý rok pracovali v tom samém. Právě v malých detailech můžete soupeře překvapit. Obecně platí, že změna systému může překvapit spíše vás."