Ofsajd je snad jasný, ne? Ancelotti mě překvapil, reagoval na Asensiův neuznaný gól Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ofsajd je snad jasný, ne? Ancelotti mě překvapil, reagoval na Asensiův neuznaný gól Xavi

Xavi byl po zápase se svým týmem spokojený.
Xavi byl po zápase se svým týmem spokojený.AFP
El Clásico bylo až výjimečně dramatické. Souboj mezi Barcelonou a Realem Madrid (2:1) rozhodl gól Francka Kessieho (26) z nastaveného času, zatímco na druhé straně skóroval o 10 minut dříve Marco Asensio. Jeho branka však kvůli ofsajdu neplatila, což vyvolalo v obou táborech naprosto rozdílné reakce. "Překvapuje mě, co Ancelotii řekl," divil se po zápase trenér Katalánců Xavi (43).

Barcelona – Real Madrid 2:1

Kouč Bílého baletu Carlo Ancelotti byl totiž z ofsajdové situace Asensia, která předcházela neuznané brance z 81. minuty, značně rozladěný. "Zasloužili jsme si zvítězit, zápas byl vyhraný. Máme pochybnosti kvůli neuznané brance. Opravdu nevím, jestli to byl ofsajd. Já si jistý nejsem. Pokud si je jistý VAR (videorozhodčí), tak je to skvělé," prohlásil italský kouč.

S názorem svého protějšku se úplně neztotožnil trenér domácích Xavi. "Je to jasné. Ofsajd je snad jasný, ne? Překvapuje mě, co Ancelotti řekl," reagoval bývalý playmaker Blaugranas. "Bez VARu je všechno složitější. S ním je vše spravedlivější a to především u ofsajdů," dodal Španěl.

"Penalta nebo ruka se posuzuje složitě, ale ofsajd buď je nebo není. Ancelotti mě překvapil," neskrýval udivení lodivod Barcelony, která ve Španělsku dominuje. "Není to definitivní. Nemám pocit, že bychom už byli mistři, ale je to obrovský krok dopředu. Mám radost, protože máme 12 kol před koncem náskok 12 bodů," řekl Xavi novinářům. "Ještě není konec. La Ligu si můžeme prohrát už jenom sami, takže nesmíme vypnout a relaxovat. Stále zbývá hodně zápasů," doplnil mistr světa a Evropy.

Barcelona v této ligové sezoně vyhrála 22 z dosavadních 26 zápasů a má na dosah první titul od roku 2019. "Myslím, že hráčům se nedostává uznání, jaké si zaslouží. V La Lize jsme ztratili jen 10 bodů. O tom se moc nemluví a já to považuji za mimořádné," prohlásil Xavi.

Katalánský tým porazil Real ve třetím soutěžním duelu po sobě. "V minulém ročníku jsme skončili 13 bodů za nimi. Po říjnovém prohraném Clásicu jsme na ně ztráceli tři body. To je patnáctibodový rozdíl. Oproti minulému pohárovému utkání v Madridu jsme byli i herně lepší než soupeř," řekl bývalý záložník.

Podle brankáře Thibauta Courtoise už "Bílý balet" reálně ztratil šanci obhájit titul. "Ano, asi už je konec, musíme být upřímní. Chtěli jsme bojovat až do konce, ale je tam rozdíl čtyř zápasů... Oni musí čtyři prohrát a my čtyři vyhrát. Nic není nemožné, ale tohle už bude hodně těžké," dodal belgický gólman.