Postup Bilbaa přes Atlético do finále Copa del Rey diktovali bratři Williamsové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Postup Bilbaa přes Atlético do finále Copa del Rey diktovali bratři Williamsové

Bilbao poslal proti Atlétiku do vedení Iñaki Williams.
Bilbao poslal proti Atlétiku do vedení Iñaki Williams.AFP
Athletic Bilbao zvítězil v semifinále Copa del Rey nad Atlétikem Madrid 3:0 a v součtu s výhrou z úvodního duelu suverénně postoupil. Jistotu dodala domácím zejména perfektní spolupráce bratří Williamsů. Ve 13. minutě se nejprve po centru mladšího Nica krásným volejem prosadil zkušenější Iňaki a v závěru prvního dějství si hvězdní sourozenci role vyměnili. Zatímco Baskové si zahrají pohárové finále již potřetí za posledních pět let, Los Indios se v něm od celkového triumfu v sezoně 2012/2013 neobjevili.

Ath. Bilbao – Atl. Madrid 3:0

První nebezpečnější pokus si už v šesté minutě připsal Samuel Lino. Mladý Brazilec na zadní tyči zakončoval centr z pravé strany. Střela mu však příliš nesedla, a tak pohotově zakročil Julen Agirrezabala. O sedm minut později přišla první erupce radosti, o kterou se postarali bratři Williamsové.

Nico jako mladší z dvojice našel fantastickým centrem Iňakiho, jenž ještě lepším volejem propálil vše, co mu stálo v cestě. Oba sourozenci byli v úvodním dějství k nezastavení, což vyústilo ve 42. minutě v druhou branku.

Tentokrát si role vyměnili, když Iňaki po krásném průniku po pravé straně našel v pokutovém území Nica, jenž dorazil míč do sítě. Druhý poločas byl o několik minut opožděn kvůli kolapsu fanouška v hledišti.

Po zahájení hry pokračovala show domácích. V 50. minutě si mohl trhat vlasy Oihan Sancet, který z dobré pozice trestuhodně přestřelil poloodkrytou branku.

Náladu si však zlepšil po hodině hry, kdy jeho pokus vyrazil Jan Oblak jen na kopačky Gorky Guruzety, jenž se z dorážky nemýlil a potřetí rozjásal fanoušky Bilbaa. Atléti se z ledové sprchy probrat nedokázali a do konce utkání ani jednou neskórovali.

Výsledky Copa del Rey