Real Madrid v semifinále Copa del Rey deklasoval Barcelonu 4:0, Benzema dal hattrick

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid v semifinále Copa del Rey deklasoval Barcelonu 4:0, Benzema dal hattrick
Aktualizováno
Karim Benzema vedl Real za výhrou.
Karim Benzema vedl Real za výhrou.AFP
Real Madrid suverénně zvítězil v odvetném duelu semifinále Copa del Rey v Barceloně 4:0 a poprvé od roku 2014 postoupil do pohárového finále. Lvím podílem k tomu přispěla francouzská stálice v útoku Karim Benzema (35), jenž si k asistenci na gól Viníciuse Júniora (22) z první půle připsal i hattrick po změně stran. Pro francouzského kanonýra se jednalo o druhý po sobě jdoucí tříbrankový zápas.

Vyrovnaný úvod duelu španělských gigantů nabídl divákům na Camp Nou po jedné šanci na obou stranách. Nejprve zkusil štěstí z hranice vápna Sergi Roberto, jeho střelu ovšem zblokoval David Alaba. Na druhé straně zase po souhře brazilských křídel Rodryga a Viníciuse Júniora druhý jmenovaný těsně nedoklouzal k míči před odkrytou bránou. Zbytek poločasu se odehrával zejména ve znamení soubojů, faulů a žlutých karet, což gólově v první minutě nastavení zlomil Vinícius Júnior, jenž tečovanou ranou prostřelil Marca-Andrého ter Stegena.

Utkání Barcelona – Real Madrid 0:4

Stejně snovně jako skončila první půle, začala pro Los Blancos ta druhá. Souhru nejzkušenějších hráčů Bílého baletu Luky Modriče a Benzemy zakončil Francouz přízemní střelou k levé tyči a obrátil skóre dvojutkání. Alespoň korigovat mohli za domácí Raphinha či Ronald Araújo, oba Jihoameričané ale neseřídili přesně mušku a ve svých příležitostech minuli. V 58. minutě navíc Franck Kessié fauloval ve vlastním vápně Viníciuse Júniora a dopřál hostům pokutový kop. K penaltě si nestoupl nikdo jiný než Benzema a s chladnou hlavou ji proměnil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Stejný hráč přidal v 81. minutě definitivní hřebíček do barcelonské pohárové rakve a zkompletoval hattrick, když po další asistenci Viníciuse Júniora zakončil úspěšně přečíslení tři na dva.

Real tak díky vítězství postoupil do finále Copa del Rey, které odehraje 6. května proti Osasuně. Barcelona si naopak na pohárovou trofej bude muset počkat minimálně další rok.

Livesport hráč utkání: Karim Benzema (Real Madrid)