Juventus v odvetě s Laziem o finále poháru padl, přesto slaví čtvrtý postup za posledních pět let

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus v odvetě s Laziem o finále poháru padl, přesto slaví čtvrtý postup za posledních pět let
Juventus bude hrát čtvrté finále Coppa Italia z posledních pěti ročníků
Juventus bude hrát čtvrté finále Coppa Italia z posledních pěti ročníkůProfimedia
Lazio v odvetném semifinále Coppa Italia porazilo Juventus 2:1. Vítězství pro něj však mělo hořkou příchuť, jelikož zároveň znamenalo jeho konec v soutěži. Dvougólové manko nabyté na začátku dubna v Turíně už ve 12. minutě zmenšil na polovinu Taty Castellanos a stejný hráč ho zkraje druhé půle dočasně i úplně smazal. Zaskočená Stará dáma se ale v poslední desetiminutovce vzchopila a trefou Arkadiusze Milika odmítla hrozící obrat v dvojutkání.

Lazio Řím – Juventus 2:1 (první zápas 0:2)

Zpackaná druhá polovina ročníku vyřadila Juventus z boje o ligový titul. Díky pozici v tabulce se však pomalu mohl začít těšit na hlavní fázi přetvořené Ligy mistrů, a tak bylo prakticky jeho jedinou motivací získat italský pohár. V tom mu chtělo zabránit Lazio, jenže jeho snahu výrazně nalomilo úvodní střetnutí z Turína, kde Orli prohráli o dva góly. 

Nedaleko k úvodní trefě měla nečekaná kometa Bianconeri této sezony Andrea Cambiasso. Italský wingbek ovšem pravačkou těsně minul levou tyč římské brány. O otevření skóre se ale nakonec postaral domácí celek. Centr od rohového praporku na zadní tyč našel Castellanos, jenž prudkou hlavičkou nedal šanci gólmanovi Juve.

Obrovskou příležitost ke srovnání měl po zpětné přihrávce Dušan Vlahovič, srbský útočník však napálil pouze brankáře Orlů. Ke konci poločasu předvedl veledůležitý zákrok Mattia Perin, který zneškodnil Castellanosovu střelu v souboji jeden na jednoho. 

Hned zkraje druhé půle vyrovnali Biancocelesti celkové skóre po skvěle načasovaném náběhu Castellanose, jenž se zbavil Danila a přízemní ranou k levé tyči překonal Perina. Argentinský útočník mohl poslat Le Aquile jednou nohou do finále, nicméně po samostatném úniku nezakončil dobře a brankář Juventusu jeho pokus zneškodnil. V přímém utkání o italský pohár se nakonec předvedou Zebry po trefě čerstvého Milika do odkryté brány. 

Juventus tak sice v Římě prohrál, přesto se může těšit na čtvrté finále z posledních pěti ročníků. V něm by mohlo dojít k repríze rozhodujícího souboje ze sezony 1959/1960, Fiorentina totiž měla dobře rozehrané dvojutkání s Atalantou.