Luis Alberto vystřelil Laziu výhru v Janově. Juventus byl v Cagliari rád za bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Luis Alberto vystřelil Laziu výhru v Janově. Juventus byl v Cagliari rád za bod
Aktualizováno
Záložník Lazia Luis Alberto rozhodl gólem zápas v Janově.
Záložník Lazia Luis Alberto rozhodl gólem zápas v Janově.AFP
Lazio zvítězilo v předehrávce 33. kole Serie A v Janově 1:0 a čtvrtým triumfem z posledních pěti ligových duelů udělalo významný krok vstříc příčkám zajišťujícím Evropu. V 67. minutě rozhodl Luise Alberto, jenž minulý týden oznámil, že navzdory smlouvě trvající do roku 2027 nemá zájem v klubu po konci sezony pokračovat. Cagliari v první půli proti Juventusu těžilo z neukázněnosti hostů v šestnáctce, během šesti minut se z penalt prosadili Gianluca Gaetano a Yerry Mina. Favorit však po hodině hry snížil a remízu 2:2 zařídil v závěru vlastním gólem Alberto Dossena.

FC Janov – Lazio 0:1

Naladit návštěvníky Stadio Luigi Ferraris na kvalitní fotbal se již v páté minutě podařilo reprezentantovi Ghany Calebu Ekubanovi, svůj průnik však zakončil pouze přízemní ranou těsně vedle pravé tyče.

Pohledná patička Alberta Gudmundssona umožnila střílet z hrany vápna Mateu Reteguiovi, ten ovšem poslal balon nad břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Římanům zjevně chyběl zraněný dlouhodobě nejlepší střelec týmu Ciro Immobile, Biancocelesti totiž během první půle ani jedinkrát nezasáhli branku soupeře.

Potrestat jejich bídný ofenzivní výkon se nepodařilo v nastaveném čase Ekubanovi, brejk tři na jednoho se rozhodl řešit sám a projektil poslal vedle vzdálenější tyče.

Albertovy statistiky proti Janovu.
Albertovy statistiky proti Janovu.Opta by Stats Perform / AFP

Po změně stran se již favoritovi podařilo získat herní převahu, což v 67. minutě dokázal svou pátou brankou v aktuáulní sezoně potvrdit Luis Alberto.

Za trefu mohl děkovat Daičimu Kamadovi, jehož parádní pas ho našel prakticky nebráněného u malého vápna. Janované nenavázali na vydařený první poločas a cestu Římanů za třemi body již nekomplikovali.

Cagliari – Juventus 2:2

V úvodu měli větší šance domácí. Ve druhé minutě si za šestnáctkou udělal prostor Zito Luvumbo a pálil těsně nad břevno. Podobně přestřelil v deváté minutě Eldor Shomurodov, jemuž se ve vápně odrazil balon přímo na nohu.

Vyrovnané první dějství rozsekly až dva verdikty sudího, když v krátkém časovém sledu dvakrát ukázal na penaltový puntík. Identicky k levé tyči se z něj prosadili nejprve Gaetano a poté i kolumbijský obránce Mina.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 60. minutě těsně před pokutovým územím fauloval Uruguayec Nahitan Nández. Že z toho nebyla penalta jako na druhé straně, nemuselo Juventus mrzet, z přímého kopu na hranici vápna se prosadil Dušan Vlahovič.

Srbský forvard mohl v 83. minutě vyrovnat, nůžkami však minul. Vyrovnání přišlo v 87. minutě, kdy obránce Dossena srazil přihrávku do vápna za záda vlastního gólmana. Jakub Jankto proseděl zápas na střídačce Cagliari.

Vlahovičovy statistiky proti Cagliari.
Vlahovičovy statistiky proti Cagliari.Opta by Stats Perforem

Tabulka Serie A