Spanilá jízda Cremonese skončila, Fialky se po devíti letech utkají o trofej

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Spanilá jízda Cremonese skončila, Fialky se po devíti letech utkají o trofej

V zápase Fiorentiny s Cremonese gól nepadl, po výhře 2:0 v prvním utkání postupují do pohárového finále Fialky.
V zápase Fiorentiny s Cremonese gól nepadl, po výhře 2:0 v prvním utkání postupují do pohárového finále Fialky.AFP
Fiorentina si pohlídala odvetné semifinále Coppa Italia, když s Cremonese uhrála na vlastní půdě bezbrankovou remízu. Fialkám to vzhledem k dvougólovému náskoku z prvního klání stačilo k postupu do finále, kde se představí poprvé od roku 2014. Tým z Toskánska ukončil senzační počínání Grigiorossi v pohárové soutěži, Le Tigri totiž při cestě do nejlepší čtyřky vyřadili AS Řím i Neapol. O trofej si tak za domácí zahraje i český reprezentant Antonín Barák (28), jenž odehrál celé utkání.

Fiorentina –⁠ Cremonese 0:0

Svěřenci Vincenza Italiana od úvodních okamžiků na tým z Cremony tlačili. Přestože měli domácí k dispozici sérii několika rohových kopů, diváci se brankové příležitosti dočkali až ve 28. minutě. Nejprve zastavil Arthura Cabrala v kvalitní střelecké pozici parádním defenzivním zákrokem Luka Lochoshvili.

Z následujícího rohového kopu nasměroval Igor míč hlavou přímo do náruče Mouhamadoua Sarra. Ještě před odchodem do šaten si Dodo vysloužil ostudnou žlutou kartu za simulaci v pokutovém území.

Statistiky zápasu Fiorentina –⁠ Cremonese
Statistiky zápasu Fiorentina –⁠ CremoneseLivesport

Po poločasové přestávce pokračovalo La Cremo v solidní práci v obraně. Místy to vypadalo, že dvougólový náskok bránili hosté a nikoliv domácí. Sarr sice směřoval za čistým kontem, ale jeho tým byl v ofenzivě naprosto bezzubý. Po uplynutí hodiny hry se Cremonese přece jen mírně probudilo, přesto vůbec neohrozilo branku Pietra Terracciana.

To se změnilo až v 74. minutě, když Charles Pickel nevyužil příležitost hlavičkovat míč do sítě italského gólmana. Na opačné straně trestuhodně zahodil rychlý kontr Nicolás González, jehož pokus zasvištěl mimo zařízení Sarra.