Inter dokonale využil úpadku formy Juventusu, do finále Coppa Italia jej poslal Dimarco

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter dokonale využil úpadku formy Juventusu, do finále Coppa Italia jej poslal Dimarco

Hrdinou Interu v odvetě semifinále Coppa Italia byl střelec jediného gólu Federico Dimarco.
Hrdinou Interu v odvetě semifinále Coppa Italia byl střelec jediného gólu Federico Dimarco.AFP
Fotbalisté Interu po úspěšném tažení Ligou mistrů zaúřadovali i v domácím poháru, kde v odvetném semifinále porazili na vlastní půdě Juventus 1:0 a zajistili si postup do finále. Hrdinou Nerazzurri se stal už v 15. minutě krajní bek Federico Dimarco (25), který vsítil rozhodující branku. Stará dáma tak potvrdila velký pokles formy, když z posledních šesti soutěžních klání vyhrála pouze jednou a vůbec poprvé v letošní sezoně padla v prestižním Derby d’Italia.

Inter – Juventus 1:0

Hned v úvodu zahrozil milánský celek, když na centr Nicola Barelly jen těsně nedosáhl Lautaro Martínez. Inter pokračoval v aktivitě a v 15. minutě byl odměněn. Barella krásným pasem vyslal do vápna Dimarca, který přízemní ranou otevřel gólový účet.

Další příležitost Nerazzurri měl Martínez, jehož pokus z hranice šestnáctky prolétl jen těsně vedle levé tyče. Juventus o sobě dal poprvé výrazněji vědět až po zakončení Filipa Kostiče, André Onana ale střelu do levé poloviny brány zneškodnil.

Vybrané statistiky zápasu Inter – Juventus
Vybrané statistiky zápasu Inter – JuventusLivesport

Nerazzurri mohli začít gólově i druhý poločas, jenže trefě Edina Džeka předcházel těsný ofsajd. Následně iniciativu přebrali Bianconeri, čímž domácím vznikaly brejkové situace. Svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho navíc poctivě bránili, a tak se jejich soupeř do nebezpečných míst téměř nedostával.

Naopak Henrikh Mkhitaryan mohl zasadit Juventusu definitivní ránu, jenže jeho dorážku z malého vápna Mattia Perin vyrazil. V 77. minutě vystřelil z hranice pokutového území Ángel Di María, mířil ovšem doprostřed, a Onana tak příliš práce neměl. Stará dáma v závěru hru ještě více otevřela, duel ale do prodloužení dostat nedokázala.

Pavouk italského poháru