Fiorentina je i s Barákem v semifinále EKL, dál jde také West Ham s Coufalem a Součkem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fiorentina je i s Barákem v semifinále EKL, dál jde také West Ham s Coufalem a Součkem
Aktualizováno
Fiorentina je v semifinále EKL.
Fiorentina je v semifinále EKL.AFP
Fotbalisté West Hamu s obráncem Vladimírem Coufalem (30) a záložníkem Tomášem Součkem (28) postoupili do semifinále Evropské konferenční ligy. "Kladiváři" po úvodní venkovní remíze 1:1 zdolali v domácí čtvrtfinálové odvetě Gent 4:1. Také další český reprezentant Antonín Barák (28) oslavil s Fiorentinou postup mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. "Fialkám" k tomu stačila i dnešní prohra 2:3 s Lechem Poznaň, jelikož před týdnem na jeho hřišti zvítězily 4:1.

Fiorentina – Poznaň 2:3

Na rozdíl od úvodního duelu nastoupil český reprezentant Barák od začátku a na hřišti vydržel celé utkání. Přestože aktuálně devátý tým italské ligy šel do odvety s bezpečným náskokem, vynutili si hosté málem prodloužení, protože třígólové manko smazali.

Na začátku duelu poslal Lech do vedení Sousa, další branky v rozmezí 65. až 69. minuty přidali Velde z penalty a Sobiech. V 78. minutě ale snížil Sottil a v nastavení stanovil konečný výsledek Castrovilli.

Alkmaar – Anderlecht 2:0 (4:1 na penalty)

Nizozemský celek sice na hřišti bruselského Anderlechtu před týdnem prohrál 0:2, v domácí odvetě však nepříznivý vývoj obrátil. Už po 14 minutách Pavlidis dvěma góly vymazal náskok belgického mužstva, první zásah obstaral z penalty. Zápas dospěl přes prodloužení až do penalt, v nichž Alkmaar vyhrál 4:1.

Utkání Nice – Basilej 1:2p

Domácí byli po většinu zápasu lepším celkem a už byli jednou nohou v semifinále. Jenže jejich plány překazil nejdříve v 86. minutě Jean-Kévin Augustin, na jehož vyrovnávací trefu následně navázal Kasim Adams.

Utkání West Ham – Gent 4:1

Svěřenci trenéra Moyese na Olympijském stadionu od 26. minuty s Gentem prohrávali, ještě v první půli ale srovnal Antonio. West Ham rozhodl o postupu v rozmezí 55. až 63. minuty, kdy skóroval třikrát. Nejprve se prosadil z penalty Paquetá, poté Rice a konečný výsledek stanovil opět Antonio.

West Ham s Fiorentinou na sebe můžou narazit ve finále, které se uskuteční 7. června v pražském Edenu. Londýňané vyzvou v semifinále Alkmaar, jenž prošel dál na úkor Anderlechtu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport