Černý rozhodl premiérovým gólem o pohárovém postupu Wolfsburgu přes Lipsko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Černý rozhodl premiérovým gólem o pohárovém postupu Wolfsburgu přes Lipsko
Václav Černý se za Wolfsburg poprvé gólově prosadil.
Václav Černý se za Wolfsburg poprvé gólově prosadil.AFP
Wolfsburg ve druhém kole Německého poháru porazil doma Lipsko 1:0. O vyřazení vítěze posledních dvou ročníků soutěže rozhodl už v úvodní čtvrthodině tvrdou ranou pod břevno z prostoru pokutového území Václav Černý, jenž se po letním příchodu z Twente trefil poprvé. Po změně stran se sestava hostů tlačila za vyrovnáním, situaci jí však v 56. minutě zkomplikovalo vyloučení Yussufa Poulsena. Favorit si s početní nevýhodou nevěděl rady a v takto rané fázi DFB Pokalu vypadl poprvé od roku 2017.

Wolfsburg –⁠ RB Lipsko 1:0

Dost možná nejprestižnější souboj této fáze německého poháru zastihl v lepší formě Lipsko. To proložilo dvě bundesligové výhry povinným skalpem Crvene zvezdy v rámci Ligy mistrů, Wolfsburg naopak třikrát v řadě prohrál. Dobrou zprávou pro Vlky byl v posledním duelu s Augsburgem návrat Jonase Winda na střeleckou listinu, nicméně elitním kanonýrem disponovali i hosté. Do úžasné formy se totiž dostal Loïs Openda, autor 21 branek z minulého ročníku francouzské Ligue 1.

Už po několika vteřinách se k první střele na branku dostal po chybě v defenzivě Býků Tiago Tomás, bleskovému otevření skóre však zabránil pohotový Péter Gulácsi. Netrvalo dlouho a na druhé straně hřiště musel po střele Benjamina Henrichse zasahovat také Pavao Pervan. O první přesný zásah se ale přece jen postarali domácí. Český reprezentant Černý si naběhl na Tomásovu přihrávku za obranu a razantním zakončením umístil míč do levého horního rohu soupeřovy branky.

Rodák z Příbrami byl po dalším zaváhání obrany Lipska z 23. minuty blízko ke druhému gólu, v rozhodující chvíli mu však nevyšel dotek s balonem. Ve zbytku úvodního dějství se hra trochu uklidnila, a do kabin se tak šlo za nejtěsnějšího rozdílu. Hned zkraje druhé půle mohlo být vyrovnáno, když zblokovaný centr Davida Rauma orazítkoval spojnici levé tyče a břevna. K dalšímu zakončení se po rychlé kombinaci zanedlouho dostal Poulsen, uvnitř pokutového území ale branku přestřelil.

Krátce nato dánský útočník ve středu hřiště nešetrně fauloval, a místo vyrovnávací trefy tak zaznamenal druhou žlutou kartou a musel po necelé hodině hry opustit hřiště. Oslabené Lipsko se nadále pokoušelo o vyrovnání, ztráta jednoho muže však byla znát a hráči Wolfsburgu už si jednobrankové vedení vzít nenechali.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Výsledky Německého poháru