Frankfurt otočil zápas se Stuttgartem a míří do finále německého poháru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Frankfurt otočil zápas se Stuttgartem a míří do finále německého poháru

Daiči Kamada (uprostřed) slaví gól do sítě Stuttgartu.
Daiči Kamada (uprostřed) slaví gól do sítě Stuttgartu.AFP
Druhé semifinále německého poháru zvládl lépe Frankfurt, jenž zvítězil na půdě Stuttgartu 3:2. V ostře hraném úvodu otevřeli skóre domácí, krátce po přestávce však k obratu zaveleli Evan Ndicka (23) a Daiči Kamada (26). Oběma hráčům shodou okolností končí po sezoně smlouvy a s klubem se rozloučí. Autorem vítězné trefy, která posunula Orly do finále po čtyřleté odmlce, se pak stal Randal Kolo Muani (24). Také u něj se přitom spekuluje o odchodu na věhlasnější adresu.

Stuttgart – Frankfurt 2:3

Po karetním mariáši z úvodu jako první zahrozili v 19. minutě domácí a hned z toho byl gól. Skvělou přihrávku dostal na pravé straně rozběhnutý Josha Vagnoman, jenž následně předložil míč Tiagu Tomásovi, který tvrdou ranou na přední tyč poslal Stuttgart do vedení. Nabuzení Švábové mohli svůj náskok o chvíli později i navýšit, tomu ale zabránil skvělým obranným zákrokem Tuta. Orli se poté oklepali a do konce poločasu si vypracovali zajímavé příležitosti, další branku však již první půle i přes řadu šancí nenabídla.

Po návratu ze šaten byla na straně Frankfurtu viditelná snaha o brzké smazání jednogólové ztráty. Již po dvou minutách se dostal do dobré střelecké pozice Kamada, branku však netrefil. Hosté ale ve své snaze nepolevili a soupeře i nadále prakticky nepouštěli přes půli hřiště.

Drtivý tlak Die Adler přinesl ovoce v 51. minutě, kdy Kolo Muani šikovně sklepl míč na kopačku Ndicky, jenž zakončil přesně. Pořádný randál v kotli Orlů způsobil následně Kamada, který zvládl důrazný souboj ve středu hřiště a poté předvedl povedené sólo zakončené přesnou střelou k levé tyči. Stuttgartem dva slepené góly velmi otřásly, naopak hosté kontrolovali míč a pokračovali v tempu nastoleném zkraje druhé půle.

Konec nadějí Švábů pak mohla přinést 77. minuta, kdy Kolo Muani bezpečně proměnil pokutový kop, který si předtím i sám vybojoval. V 83. minutě ale na chvíli vlil Stuttgartu krev do žil krásnou snižovací trefou Enzo Millot, jenže vzápětí se nechal vyloučit Borna Sosa, což značně otupilo závěrečnou snahu domácích na vyrovnání.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Frankfurt tedy i přes horší momentální formu potvrdil, že mu to na hřišti Stuttgartu jde a po pěti letech si opět zahraje finále. Na celkový triumf z roku 2018 bude moct navázat 3. června v Berlíně, kde narazí na tým Lipska.

Pavouk německého poháru