Obhájci trofeje si užili reprízu loňského finále, demolici Freiburgu řídil Olmo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Obhájci trofeje si užili reprízu loňského finále, demolici Freiburgu řídil Olmo

Benjamin Henrichs ve 14. minutě zvyšoval na 2:0.
Benjamin Henrichs ve 14. minutě zvyšoval na 2:0.AFP
Prvním finalistou DFB Pokalu se díky vítězství 5:1 na hřišti Freiburgu stalo Lipsko. Hosté o postupu rozhodli již v prvním poločase, kdy dokázali skórovat čtyřikrát. Klíčovou roli sehrál Dani Olmo (24), který nejprve otevřel skóre a následně přidal tři asistence. Červeným býkům tak zbývá poslední krok k obhajobě trofeje, kterou v poslední sezoně vybojovali v penaltovém rozstřelu právě proti Freiburgu.

Freiburg – Lipsko 1:5

Diváci na Europa-Park Stadionu sledovali v repríze loňského finále svižný vstup Býků do utkání, když již v páté minutě zakončoval Christopher Nkunku svůj individuální únik střelou vedle branky Marka Flekkena. Třetí finálové účasti v řadě se tým z východu Německa přiblížil ve 13. minutě, kdy se umístěnou hlavičkou k tyči prosadil Olmo.

O pouhou minutu později to s bádenským celkem vypadalo ještě hůře, když mezery v obraně domácích využil Benjamin Henrichs a pumelicí k tyči navýšil vedení Lipska. Svěřenci Christiana Streicha obdrželi další tvrdý direkt ve 37. minutě, když se po pohledné kombinaci prosadil obstřelem Dominik Szoboszlai.

Střelci zápasu Lipsko –⁠ Freiburg
Střelci zápasu Lipsko –⁠ FreiburgLivesport

Naději pro Freiburg mohl vykřesat o dvě minuty později Michael Gregoritsch, mířil však pouze mimo. Snový poločas hostujícího týmu tak uzavřel v nastavení brankou na 4:0 Nkunku, u jehož trefy si třetí asistenci v utkání připsal Olmo.

První významnější událostí druhé půle byl až faul Jošky Gvardiola na unikajícího Rolanda Sallaie v 58. minutě, po kterém chorvatský obránce viděl červenou kartu. K následnému přímému kopu se postavil střídající Vincenzo Grifo a střelou prověřil pozornost Janise Blaswiche.

Statistiky zápasu Lipsko –⁠ Freibrug
Statistiky zápasu Lipsko –⁠ FreibrugLivesport

Čestný úspěch si Freiburg připsal v 75. minutě, kdy Gregoritsch hlavou snížil na rozdíl tří branek. Pozorně bránící svěřenci Marca Roseho si ale závěrečné minuty pohlídali a bádenský celek k ohrožení Blaswichovy branky nepustili. Sami naopak ještě navýšili vedení, když v nastavení proměnil pokutový kop Szoboszlai.