Leverkusen prodloužil svou neporazitelnost už na 14 zápasů, Brémy s Pavlenkou padly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Leverkusen prodloužil svou neporazitelnost už na 14 zápasů, Brémy s Pavlenkou padly
Aktualizováno
Leverkusen sice opět neprohrál, v tomto utkání nicméně potřeboval zvítězit.
Leverkusen sice opět neprohrál, v tomto utkání nicméně potřeboval zvítězit.AFP
Fotbalisté Leverkusenu ve 30. kole Bundesligy remizovali na hřišti Unionu Berlín 0:0 a prodloužili svou sérii neporazitelnosti napříč soutěžemi už na 14 utkání. V základní sestavě Bayeru nechyběl ani český reprezentant Adam Hložek (20), který odehrál 62 minut. Důležité výhry v boji o příčky zajišťující účast v Lize mistrů si připsaly týmy Lipska a Freiburgu. Oba celky porazily své dnešní soupeře 1:0.

Kolín n.R. – Freiburg 0:1

Freiburg zvítězil na půdě Kolína 1:0 a udržel čtvrtou příčku tabulky před dotírajícím Lipskem. Jediným úspěšným střelcem duelu se stal krátce po změně stran Ritsu Doan a důležitou trefou přiživil naděje bádenského celku na premiérovou účast v Lize mistrů. Pro domácí, v jejichž dresu odehrál jeden z posledních duelů na profesionální úrovni Jonas Hector, se o příliš citelnou porážku nejednalo. Jejich sedmibodový náskok na pásmo sestupu by totiž měl být čtyři kola před koncem zcela dostatečným.

Kolín nedokázal využít své příležitosti.
Kolín nedokázal využít své příležitosti.Opta by Stats Perform

Frankfurt – Augsburg 1:1

Hráči Frankfurtu remizovali v domácím utkání s Augsburgem 1:1. Zaplněné ochozy potěšil ve 25. minutě hostující Elvis Rexhbecaj, jenž míč nešťastně tečoval za záda Tomáše Koubka, který kvůli zranění svého kolegy zaskakoval potřetí v řadě. Orli si však pro první ligovou výhru od 18. února nedošli, když v 58. minutě zajistil dělbu bodů Ermedin Demirovič. Ze zápasu ale neodešel zcela spokojený ani český brankář, ten totiž nastoupil do sedmého bundesligového utkání v sezoně, na první vítězství ovšem stále čeká.

RB Lipsko – Hoffenheim 1:0

Hráči Lipska si poradili s Hoffenheimem, který na svém hřišti porazili 1:0. Výraznou převahu Býků proměnil v první půli v úvodní gól Christopher Nkunku, jenž se poprvé po dlouhém zranění představil v základní sestavě. Jelikož se branka francouzského útočníka nakonec ukázala jako rozhodující, domácí celek mohl po závěrečném hvizdu slavit zisk cenných bodů v boji o účast v Lize mistrů. V dresu hostů odehrál 69 minut český obránce Pavel Kadeřábek.

Nkunku a jeho cesta k vítěznému gólu.
Nkunku a jeho cesta k vítěznému gólu.Opta by Stats Perform

Stuttgart – Gladbach 2:1

Fotbalisté Stuttgartu přehráli na domácím hřišti Borussii Mönchengladbach 2:1 a díky třem bodům vyskočili až mimo pásmo ohrožení. Hosté dokázali i přes nevýrazný výkon negovat úvodní gól VfB, když se z pokutového kopu prosadil Julian Weigl. V závěrečné desetiminutovce se ovšem dostalo stejné příležitosti také domácím, za které z bílého bodu rozhodl Tanguy Coulibaly.

Union – Leverkusen 0:0

Fotbalisté Unionu remizovali v domácím prostředí s Leverkusenem 0:0. Utkání aspirantů na postup do pohárové Evropy nabídlo oboustranně velmi opatrnou podívanou, ve které scházely nejen góly, ale také jakékoliv vyložené šance. Konečný výsledek přesto nepředstavoval ani pro jeden z celků zklamání, jelikož Berlíňané udrželi domácí neporazitelnost a hosté prodloužili svou sérii bez prohry již na 14 soutěžních střetnutí. V dresu Bayeru strávil na hřišti 62 minut český reprezentant Adam Hložek.

Diváci moc gólových šancí neviděli.
Diváci moc gólových šancí neviděli.Opta by Stats Perform

Schalke – Brémy 2:1

Rychlý zásah Brém vyburcoval domácí k dobrému výkonu, který postupem času gradoval a v závěru byl přetaven také v góly. Nejprve se vůbec poprvé v německé nejvyšší soutěži prosadil Sepp van den Berg a v nastaveném čase rozhodl o zisku důležitého triumfu v boji o záchranu zkušený Dominick Drexler. Plnou porci minut si na obou stranách připsali čeští reprezentanti Alex Král a Jiří Pavlenka, jehož několik skvělých zákroků na body nakonec nestačilo.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport