Hložek trefil výhru Leverkusenu v poháru, Bayern vypadl s třetiligovým klubem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hložek trefil výhru Leverkusenu v poháru, Bayern vypadl s třetiligovým klubem

Aktualizováno
Adam Hložek skóroval v 85. minutě.
Adam Hložek skóroval v 85. minutě.Profimedia
Fotbalisté Leverkusenu potvrdili roli jasného favorita, když ve druhém kole DFB Pokalu zvítězili na hřišti třetiligového Sandhausenu 5:2. Dominantní výkon z prvního poločasu dokázali hosté proměnit v jediný gól, který ve 21. minutě z penaltového puntíku vstřelil Ezequiel Palacios (25). Po změně stran se však na hrací ploše strhla gólová smršť, během které dokázali černobílí dvakrát srovnat. O postupu Bayeru tak rozhodl až v 85. minutě dorážkou Adam Hložek (21). Ten se k radosti všech českých fanoušků objevil spolu s Matějem Kovářem (23) v základní sestavě. Překvapivě skončil Bayern Mnichov, který prohrál s třetiligovým Saarbrückenem 1:2.

Sandhausen - Leverkusen 2:5

Lídr německé nejvyšší soutěže začal aktivně a hned v první minutě mohl otevřít gólový účet duelu Amine Adli, proti jeho voleji ovšem skvěle zasáhl Nikolaj Rehnen. Střelecky aktivnější hosté se vedení ujali ve 21. minutě, kdy hlavní arbitr nařídil po faulu Alexandera Fuchse pokutový kop.

Ten razantní ranou k levé tyči proměnil Palacios, a přidal tak svůj třetí přesný zásah sezony. Favorita vstřelená branka uspokojila a kompaktní defenzivní blok třetiligového mančaftu už hosty do žádné velké šance v první půli nepustil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Obrovský šok na Hardtwaldstadionu přišel krátce po změně stran. Balon po rychlém protiútoku černobílých doputoval ke Christophu Ehlichovi, jenž svůj přízemní projektil z rohu vápna otřel o tyč, a nedal tak Kovářovi sebemenší šanci. Domácí se z vyrovnaného stavu těšili pouhé čtyři minuty, protože si na centr Nadiema Amiriho naskočil Jonathan Tah a přesnou hlavičkou vrátil vedení zpět hráčům Die Werkself. Ani stav 1:2 ale na ukazateli skóre dlouho nevydržel.

Stejným způsobem jako kapitán Leverkusenu se prosadil na druhé straně Yassin Ben Balla a podruhé rozvlnil síť také za zády českého gólmana. Favorit nakonec žádné překvapení nedopustil, jelikož pět minut před koncem zápasu rozhodl rychlou dorážkou Hložek. Na českého reprezentanta ještě dalšími dvěma góly navázal Adli a dopřál hostům poklidný konec duelu.

Saarbrücken – Bayern Mnichov 2:1

Domácí se favorita nezalekli a v úvodních minutách se prezentovali sympatickým výkonem, bavorský gigant ovšem vyřešil všechny nepříjemné situace ve vlastním pokutovém území. Mnichovští naopak využili hned první příležitost, když Thomas Müller v 16. minutě zamířil zpoza šestnáctky přesně do levého dolního růžku domácí brány. Vrásky na čele vyrašily Thomasovi Tuchelovi krátce poté, protože se zranil Matthijs de Ligt.

Saarbrücken i po obdržené brance neustával v aktivitě a v nastaveném čase první půle dokázal vyrovnat. Lukas Boeder obral jednoho z obránců hostů a dostal se až před Manuela Neuera. Tam předložil míč Patricku Sontheimerovi, který se bez problémů trefil do odkryté brány.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ztracené vedení si chtěli Die Roten vzít zpět skrze počin Leroye Saného, jeho prudký projektil ale nemířil dostatečně na stranu a brankář Schreiber si s ním poradil. Ten pak zlikvidoval i další šanci německého křídelníka, když mu v souboji jeden na jednoho skvěle zmenšil střelecký úhel. Tuchel po hodině hry poslal na trávník hned trojici nových hráčů, nově příchozí Jamal Musiala i Serge Gnabry si však vylámali zuby na v životní formě chytajícím Schreiberovi. Zákrok večera pak vytáhl proti ráně Kingsleyho Comana směřující do levé šibenice.

Obrovský tlak Bayernu gradoval v poslední desetiminutovce, v cestě mu nicméně stál vždy připravený brankář Saarbrückenu. Neuvěřitelnou zápletku souboje Davida s Goliášem nakonec dopsal domácí Gaus, který z brejku v nastaveném čase trefil senzační postup FCS.

Výsledky německého poháru