Očekávalo se, že vyhrajeme. Odpovědnost za to nesu já, řekl po vyřazení z poháru Tuchel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Očekávalo se, že vyhrajeme. Odpovědnost za to nesu já, řekl po vyřazení z poháru Tuchel

Thomas Tuchel musel po výhře s BVB zkousnout porážku od Freiburgu.
Thomas Tuchel musel po výhře s BVB zkousnout porážku od Freiburgu.AFP
Bayern v úterním čtvrtfinále německého poháru prohrál s Freiburgem 1:2 a Thomas Tuchel (49) neskrýval zklamání: "Dostali jsme dva góly ze dvou střel na branku," postěžoval si po zápase bývalý kouč Chelsea. Na otázky odpovídali také Christian Streich, Thomas Müller a střelci dvou branek Freiburgu Lucas Höler a Nicolas Höfler.

Tuchel však nechtěl svalovat vinu na své hráče. "V zápase jsme měli několik velmi dobrých pasáží, ale nedokázali jsme to udržet konzistentně. Nakonec je to naše vlastní chyba," analyzoval důvody neúspěchu nový trenér Bayernu. "Dnes se očekávalo, že vyhrajeme. Společně vyhráváme a společně prohráváme. Ale odpovědnost teď samozřejmě nesu já," dodal Tuchel.

"Je to velmi hořké a není snadné to analyzovat. Neodehráli jsme špatný zápas," zlobil se i Thomas Müller. "Chyběla nám efektivita při vstřelení gólu a finální přihrávky. Vždy nám chyběly 1-2 centimetry, hravost a víra, že akce opravdu vyjdou," prohlásil zkušený útočník Bayernu.

To Lucas Höler byl naopak nadmíru spokojený. "Před penaltou jsem si říkal, že musím využít jen krátkého rozběhu a vystřelit vlevo nahoru. Od začátku jsme byli ve hře, měli jsme dobrou taktiku a dobrý pocit," prohlásil autor vítězného gólu z 95. minuty.

Další důležitá postava zápasu Nicolas Höfler, kterému se podařilo vrátit Freiburg do hry gólem na 1:1, se svým spoluhráčem souhlasil. "Pracovali jsme nesmírně tvrdě. Bylo vidět, že jsme to opravdu chtěli," řekl Höfler. "Takový gól v Mnichově bych dal na první místo," měl jasno o důležitosti vstřelené branky.

"Potřebovali jsme trochu štěstí, ale také jsme srdnatě a dobře bránili," komentoval zápas trenér Christian Streich, jenž působí na lavičce Freiburgu od roku 2012.

Přehled zápasu Bayern – Freiburg 1:2