Michal Sadílek zůstane v Enschede minimálně další sezonu, Twente využilo opci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Michal Sadílek zůstane v Enschede minimálně další sezonu, Twente využilo opci

Michal Sadílek kroutí v Twente třetí sezonu.
Michal Sadílek kroutí v Twente třetí sezonu.AFP
Michal Sadílek (24) bude i v příští sezoně oblékat dres Twente, klub aktivoval opci v jeho končící smlouvě. Celek z Enschede přivedl českého reprezentanta před necelými třemi lety na hostování z PSV Eindhoven, následně jej získal natrvalo a drobný záložník se vypracoval v jednu z hlavních opor.

Sadílek, který je momentálně na reprezentačním srazu, patří k jistotám základní sestavy a nyní má nakročeno k tomu, aby si po dvou neúspěších v předkolech Evropské konferenční ligy mohl konečně zahrát i skupinu evropského poháru.

Twente totiž osm kol před koncem ročníku drží třetí příčku, která v Eredivisie zajišťuje postup do předkola Ligy mistrů. Vedení proto chce úspěšné mužstvo udržet pohormadě a ideálně ještě posílit. Jedním z prvních kroků je prodloužení smlouvy se Sadílkem, na něhož podle očekávání využilo opci.

Rodák z Uherského Hradiště a bratr sparťanského sdředopolaře Lukáše dosud za Twente odehrál 84 soutěžních zápasů, v nichž zaznamenal čtyři góly a sedm asistencí. Čtyřicetkrát napříč soutěžemi předtím nastoupil za PSV Eindhoven, sezonu 2020/21 strávil na hostování v Liberci.

Twente chce udržet také zkušeného útočníka Rickyho van Wolfswinkela, se kterým jedná o novém kontraktu. Ten naopak odmítl podepsat Gijs Smal a na odchodu je i další bek Joshua Brenet.

Tabulka Eredivisie