Van Nistelrooij rezignoval, necítil podporu ze strany vedení PSV Eindhoven

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Van Nistelrooij rezignoval, necítil podporu ze strany vedení PSV Eindhoven
Ruud Van Nistelrooij rezignoval na pozici hlavního trenéra PSV.
Ruud Van Nistelrooij rezignoval na pozici hlavního trenéra PSV.AFP
Slavný nizozemský klub PSV nepovede do posledního zápasu sezony trenér Ruud van Nistelrooij (46). Někdejší útočník Manchesteru United rezignoval, čímž reagoval na nepříznivou situaci v kabině.

Van Nistelrooij se kormidla PSV ujal před letošní sezonou a uvedl se triumfem v Superpoháru, k němuž přidal i vítězství v národním poháru. V tabulce Eredivisie je PSV na druhém místě a neztratilo se ani v evropských pohárech, přesto se v uplynulých dnech často mluvilo o atmosféře v kabině. Část hráčů nebyla spokojena a kouče společně s jeho trenérským týmem kritizovala, vše vyvrcholilo po posledním zápase s Heerenveenem (3:3).

"Po několika dřívějších jednáních ohledně interních záležitostí se v úterý uskutečnila další schůzka mezi vedením klubu a Ruudem van Nistelrooijem. Rozhodli jsme se, že budeme maximální pozornost věnovat utkání posledního kola proti Alkmaaru. Van Nistelrooij nám dnes ráno nastínil svůj pohled na věc s tím, že necítí dostatečnou podporu a v klubu už nebude pokračovat," stojí v prohlášení PSV.

PSV Eindhoven tak bude znovu po roce hledat nového trenéra, v utkání na půdě Alkmaaru ho povede dosavadní asistent Fred Rutten.

Tabulka Eredivisie