26 let, 137 zápasů. Andořan Lima ukončil rekordní reprezentační kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

26 let, 137 zápasů. Andořan Lima ukončil rekordní reprezentační kariéru

Ildefons Lima hrál za Andorru od června 1997.
Ildefons Lima hrál za Andorru od června 1997.Reuters
Po 26 letech a 137 zápasech se rozloučil Ildefons Lima (43) s dresem Andorry a ukončil tak nejdelší reprezentační kariéru ve fotbalové historii. Zkušený obránce naposledy nastoupil za národní tým v úterním zápase evropské kvalifikace proti Švýcarsku v Sionu.

"Byl jsem plný emocí. Vděčím za to i skvělé atmosféře. Jsem velmi hrdý na svou kariéru, jen mě mrzí výsledek," pronesl Lima po porážce se Švýcary 0:3. Vyběhl s kapitánskou páskou v základní sestavě, po 23 minutách se při střídání loučil se slzami v očích.

Za reprezentaci poprvé nastoupil jako sedmnáctiletý v červnu 1997 v přípravě proti Estonsku a při prohře 1:4 vstřelil jediný gól svého týmu. Již před čtyřmi lety překonal rekord Ekvádorce Ivána Hurtada, jenž oblékal dres národního mužstva 22 let a 143 dnů.

Barcelonský rodák odehrál za národní tým 137 zápasů (vyhrál jich pouze 13) a zaznamenal v nich 11 branek, což z něj činí nejlepšího reprezentačního střelce Andorry. Na klubové úrovni Lima působil i ve Španělsku, Švýcarsku, Řecku a Itálii, naposledy hájil barvy rezervního celku Andorry FC.

Kvalifikace Eura 2024, tabulka skupiny I.
Kvalifikace Eura 2024, tabulka skupiny I.Livesport